Güney Kore'de yangın: 25 işçi hayatını kaybetti

Güney Kore'de yangın: 25 işçi hayatını kaybetti

Güney Kore'nin Gyeonggi bölgesinde bir deponun şantiyesinde patlama meydana geldi. Patlamanın ardından 25 işçi hayatını kaybederken 7 kişi de yaralandı.

Güney Kore haber ajansı Yonhap'ın itfaiye yetkililerine dayandırdığı haberine göre, Gyeonggi'nin Icheon kentindeki bir antrepo şantiyesinde yerel saatle 13.30 civarında yangın çıktı.

Yetkililer, işçilerin yer altındayken kolayca tutuşabilen bir kimyasal olan ve yalıtım işlerinde kullanılan üretanın kullanıldığı sırada bir patlama meydana geldiğini ve sonrasında yangının çıktığını tahmin ettiklerini belirtti.

Yangında 25 işçinin hayatını kaybettiğini, en az 7 işçinin yaralandığını aktaran yetkiler, yangının hızla yayıldığı için işçilerin kaçamadıklarını düşündüklerini ifade etti.

Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in son personel kurtarılana kadar  tüm çabanın gösterilmesi için talimat verirken "Ölü ve yaralı insanların durumu ailelerine olabildiğince çabuk açıklamak ve mağdurları desteklemek için her türlü çabayı göstermek istiyorum" şeklinde konuştu.