Güneş gazetesinin haberi fezleke gerekçesi oldu

Güneş gazetesinin haberi fezleke gerekçesi oldu

Güneş Gazetesi'nin hedef göstererek yaptığı bir haber, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel hakkında fezleke hazırlanmasına gerekçe oldu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel hakkında dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle fezleke hazırlandı. Fezlekeye konu olan gerekçelerden birisi AKP’ye yakınlığıyla bilinen Güneş Gazetesi’ndeki 'HDP Öcalan’a tahliye talep edecek' başlıklı haber gösterildi. Fezlekeye konu olan haber nedeniyle Güzel hakkında, 'propaganda' ve  'suçu ve suçluyu övme' iddiasıyla soruşturma fezlekesi hazırlandı.

FEZLEKEYE KONU OLAN HABER

Gazetenin muhalefeti hedef gösterdiği ve Güzel’in ifadelerinden çok yoruma dayalı olarak hazırladığı haberin içeriği şöyle:

“CHP’nin oylarıyla barajı aşan HDP’nin vekili Güzel, PKK’nın elebaşı Öcalan için Meclis’te özgürlük talebinde bulunacaklarını açıkladı. Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, 24 Haziran seçimlerinin galibinin terör örgütü PKK’nın siyasi kolu HDP olduğunu savunarak, ‘barış ve demokrasi mücadelesini vereceklerini söyledi. Öcalan’ın tutukluluğunu ‘halka tecrit’ olarak tanımlayan HDP’li vekil Güzel, ‘Halkın talebi Sayın Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılmasından öte özgürlüğüdür. Biz bu talepleri Meclise taşıyacağız’ dedi. Kılıçdaroğlu, ‘İktidarın istediği iki partili bir Meclisti, şimdi bütün renkleri Meclise taşımayı başardık’ ifadelerini kullanmıştı. Bu ifadelerin ‘PKK’yı Meclise CHP soktu’ iddialarının itirafı olarak yorumlanmıştı."