Günde 300 liraya Afrin’de savaşacak korucu aranıyor

Günde 300 liraya Afrin’de savaşacak korucu aranıyor

Günlük 300 TL’ye Afrin operasyonuna katılacak korucu aranıyor. Korucuların teklifi reddettiği belirtiliyor.

Foto: Arşiv

Şırnak merkez ve ilçelerindeki koruculara günlük 300 TL karşılığında Afrin operasyonunda yer almaları için teklif sunulduğu öğrenildi. Korucuların ise teklifi kabul etmediği belirtildi.

Mezopotamya Ajansı’nın (MA) haberine göre, Şırnak merkez ile Silopi, Uludere ve Beytüşşebap ilçelerinde koruculuk yapan kişilere, TSK ve bağlı grupların 20 Ocak'ta Afrin’e yönelik başlattığı operasyonda yer almaları teklif edildi. Söz konusu teklifin, korucuların bulunduğu köy ve beldelerde bulunan karakollardaki askeri yetkililer tarafından yapıldığı aktarılırken, çatışmalarda yer almaları durumunda günlük 300 TL para verileceği ifade edildi.

 KORUCUBAŞLARI DEVREYE GİRDİ

Ayrıca, korucuların teklifi kabul etmeleri için bazı korucubaşlarının da devreye konulduğu öğrenildi. Saldırılarda yer almak isteyen korucuların ise kısa bir süre askeri eğitimden geçirileceği ifade edildi. Şırnak ve ilçelerinde 90’lı yıllarda adları birçok "faili meçhul" cinayete karışan ve yargılanan “Hançer” ve “Bayrak” timlerinden bazılarının söz konusu durum için isimlerini yazdırdığı, birçok korucunun ise teklifi kabul etmediği kaydedildi.