GÜNCEL | Depremin 7. günü: Can kaybı 29 bin 605'e yükseldi

GÜNCEL | Depremin 7. günü: Can kaybı 29 bin 605'e yükseldi

Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu kentlerde arama kurtarma ile enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 7. güne girilirken, yıkımın yaşandığı kentlerde arama kurtarma çalışmaları ile birlikte enkaz kaldırma çalışmalarına da başlandı. Kimi enkazlardan yurttaşlar sağ olarak çıkarılmaya devam ederken, hayatını kaybedenlerin sayısı son resmi açıklamaya göre 24 bin 617'ye yükseldi.

Deprem bölgelerinde OHAL ilan edildi, kamuoyunda oluşan tepkinin ardından yıkılan binalarda sorumluluğu olanlar hakkında hukuki işlemler başlatıldı. Ayrıca, yıkılan binalara ilişkin "Deprem Suçları Soruşturma Büroları" kurulacağı açıklandı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay dün gece saatlerinde yaptığı açıklamada, "Şu ana kadar 131 şüphelinin depremde yıkılan binalarla ilgili olarak sorumluluğu tespit edilmiş, biri tutuklanmış 113’ü hakkında gözaltı talimatı verilmiştir. Gerekli adli süreç titizlikle devam edecek" diye konuştu.

Depremlerin 7. gününde yaşanan gelişmeler şöyle:

21.33 | KAHRAMANMARAŞ’TA 4,6 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

Kahramanmaraş'ta 21.33'te 4,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

17.00 | CAN KAYBI 29 BİN 605'E YÜKSELDİ

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 29 bin 605'e yükseldiğini açıkladı. Açıklamada, Kahramanmaraş'ta gerçekleşen 7,7 büyüklüğündeki depremin ardından 2 bin 412 deprem meydana geldiği de belirtildi.

11.15 | HATAY'DA 2 YURTTAŞ ENKAZDAN SAĞ OLARAK ÇIKARILDI

Hatay'da 2 yurttaş daha enkazdan sağ olarak çıkarıldı. 149. saatte kentteki müftülük binası yakınından bir çocuk sağ olarak çıkarılırken, Defne ilçesindeki bir enkazdan da depremin 150. saatinde 64 yaşındaki Müzeyyen Öfkeli sağ olarak çıkarıldı.

09.10 | 149 SAATİN ARDINDAN BİR YURTTAŞ ENKAZDAN SAĞ ÇIKARILDI

Hatay'ın Antakya ilçesindeki Mutlular Apartmanı enkazında hayat belirtisine rastlanmasının ardından başlayan çalışmalar sonunda 35 yaşındaki Mustafa Sarıgül isimli yurttaş, sağ olarak çıkarıldı.