Gültak'ın icraatları devam ediyor: AKP'yi eleştiren meclis üyesinin mikrofonunu kapattı

Gültak'ın icraatları devam ediyor: AKP'yi eleştiren meclis üyesinin mikrofonunu kapattı

Akdeniz Belediyesi’nin meclisinde yine gergin anlar yaşandı. HDP Meclis üyesinin AKP iktidarını eleştirmesi istemesi üzerine Belediye Başkan Gültak, mikrofonun kapatılmasını istedi.

Akdeniz Belediye meclisinin haziran ayı ikinci birleşimi Akdeniz Belediyesi Hizmet Binası’nın Konferans Salonu’nda yapıldı. İmece Gazetesi'nden Seren Sabuncu'nun haberine göre, Çevre Günü’ne özel sunum yapılmasının ardından söz alan HDP Meclis Üyesi Salih Akbaş, sunum için teşekkür ettikten sonra AKP'yi eleştirecekken Belediye Başkanı Gültak mikrofonun kapatılmasını istedi ve “Gidin bunları dışarıda konuşun, meclisi ben yönetiyorum. Mikrofonu kapattırma yetkim var” dedi

'GİDİN BUNLARI DIŞARIDA KONUŞUN'

HDP meclis üyesi Salih Akbaş, “Çevre Günü’ne özel olarak çok güzel bir sunum yaptınız. Bunun için teşekkür ediyorum. Ama bakıyoruz ki bir sahili temizlemekle değil, Türkiye’nin genel olarak merkezi hükümetin çevreyle ilgili…” demesinin ardından konuşmasını kesen Gültak, “Burası Akdeniz meclisi, lütfen burada polemik yapmayın” diyerek mikrofonun kapatılmasını istedi. “Mikrofonu kapatamazsın” diyen Meclis Üyesi Akbaş, polemik yapmadığını çevre konusu ile alakalı konuşma yapacağı ısrarında bulunması üzerine Başkan Gültak, “Gidin bunları dışarıda konuşun, meclisi ben yönetiyorum. Mikrofonu kapattırma yetkim var” diye karşılık verdi.

'YANGINI KİMLERİM ÇIKARDIĞINI BİLİYORUZ'

5 Haziran Çevre Günü’nü kutlayan HDP ve CHP meclis üyelerinin ardından söz alan AKP’li Nenni’nin sözleri HDP Meclis Üyeleri ile Cumhur İttifakı üyelerini yine karşı karşıya getirdi. Nenni, “Milyonlarca hektar yanarken, vatan hainlerini eleştirip kınamadılar” demesine tepki gösteren HDP’li Bedriye Kuş, “kimin yaptığını bizler biliyoruz” dedi. CHP’li Muhittin Ertaş ise, AKP’li Nenni’ye karşılık, “Çevre katliamının kimin yaptığını görmek istiyorsanız Çevre ve Şehircilik bakanlığının sitesine girip son bir yılda verilmiş olan maden ruhsatlarının sayısını ve yerlerini görürsünüz ve o zaman kararınızı verirsiniz” diye konuştu.