Gülsüm Elvan ve Sami Elvan hakkında 'Erdoğan'a hakaret' iddiasıyla dava açıldı

Gülsüm Elvan ve Sami Elvan hakkında 'Erdoğan'a hakaret' iddiasıyla dava açıldı

Gezi Direnişi sırasında polisin attığı gaz kapsülüyle hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın anne ve babası hakkında, 'Erdoğan'a hakaret' ettikleri iddiasıyla dava açıldı.

Gezi Direnişi sırasında polis tarafından atılan biber gazı kapsülünün başına isabet etmesi nedeniyle hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın anne ve babasına,, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a hakaret ettikleri iddiasıyla dava açıldı. 

Elvan çiftinin Berkin’in katili olduğu gerekçesiyle cezalandırılan polisin yargılandığı davanın 23 Eylül 2020 ve 29 Ocak 2021 tarihli duruşmalarından sonra yaptıkları açıklamalar sebebiyle ayrı ayrı dokuz yıl dört aya kadar hapisleri isteniyor.

POLİS, SAVCILIĞA ŞİKAYET ETTİ

Gülsüm Elvan ve Sami Elvan; Gezi Direnişi sırasında Berkin Elvan'ı hedef alan sözlerini hatırlatarak, çocuklarının ölümünde Erdoğan'ın da sorumluluğu oldunu vurgulamıştı. 

Diken'den Canan Coşkun'un haberine göre Kağıthane Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Büro Amirliği’ne bağlı polislerin her iki duruşmanın sonrasında yapılan açıklamaları savcılığa bildirmesine üzerine Elvan çifti hakkında soruşturma başlatıldı. 

"GERÇEKLERİ DİLE GETİRDİM VE ELEŞTİRİDE BULUNDUM"

Anne Gülsüm Elvan, savcılıkta verdiği ifadede sözlerinin eleştiri olduğunu, kimseye hakaret etmediğini belirtti. Baba Sami Elvan ise "Biz 2014 yılında çocuğunu kaybetmiş ve o tarihten bu yana adalet arayan bir aileyiz. Adliyeye geldiğimizde bu adaleti bulamadığımız için eleştiri mahiyetinde söylemlerde bulunuyoruz. Bu sözlerimin arkasındayım. O dönemin başbakanı olan kişi çocuğumu terörist olarak nitelendirdi ve eşimi miting alanında yuhalattı. Ben kimseye hakaret etmedim. Gerçekleri dile getirdim ve eleştiride bulundum." ifadelerini kullandı.

İDDİANAME

Elvan çifti, haklarında takipsizlik kararı verilmesini talep etti. Ancak Basın Suçları Soruşturma Bürosu savcısı Enes Kocakale, 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' suçlaması yönünden yeterli şüphe olduğunu iddia ederek iddianame düzenledi. İddianame, İstanbul 43’üncü Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İlk duruşma 20 Ocak 2022’de yapılacak.