Gülmen'e ‘FETÖ’ soruşturması

Gülmen'e ‘FETÖ’ soruşturması

Nuriye Gülmen’e Ali İsmail Korkmaz anmasına katıldığı için dava, ‘FETÖ’ iddiasıyla soruşturma açıldığı ortaya çıktı.

Açlık grevindeki tutuklu akademisyen Nuriye Gülmen’e, Gezi Direnişi’nde polisler tarafından dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz için yapılan etkinliklere katıldığı için dava, ‘FETÖ’ iddiasıyla da soruşturma açıldığı ortaya çıktı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, KHK ile ihraç edildikleri işlerine geri dönmek için 258 gündür açlık grevi yapan eğitimciler Gülmen ve Semih Özakça hakkında bazı sosyal medya paylaşımlarını gerekçe göstererek ‘örgüt üyeliği’ iddiasıyla Mayıs’ta dava açmıştı. Bu davayla ilgili tartışmalar devam ederken, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı da 12 Haziran 2017’de, Gülmen dahil 5 kişiye, Eskişehir’de Ali İsmail ile ilgili yapılan basın açıklaması ve etkinliklere katıldıkları gerekçesiyle ‘örgüt propagandası yapmak’ suçlamasıyla dava açtı.

Hürriyet’ten Mesut Hasan Benli’nin haberine göre Eskişehir Başsavcılığı, hazırladığı bu iddianameden 5 ay sonra aynı eylemleri gerekçe göstererek, bu sefer Gülmen hakkında 17 Ekim 2017 tarihinde örgüt üyeliği suçlamasıyla ikinci bir iddianame hazırladı. İddianamenin son satırında, “Nuriye Gülmen hakkında FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma suçundan kovuşturmaya yer olmadığına dair ek karar verilmiştir” ifadeleri yazıldı.

ANMALAR 'DELİL' SAYILDI

İddianamede, Ali İsmail Korkmaz için kullanılan “Gezi eylemlerinde yaralandığı iddia edilen” ifadesi dikkat çekerken, Gülmen hakkında delil olarak gösterilen bazı eylemler şöyle:

24 Ağustos 2013 tarihinde Eskişehir’de yapılan “Gezi direnişçilerini değil Ali İsmail Korkmaz’ın katillerini tutuklayın” pankartı altında yapılan eylem.

20 Kasım 2013’te Eskişehir’de İsmet İnönü Caddesi’nde, Ali İsmail Korkmaz’ın ölümünü konu edinen tiyatro gösterisi.

1 Şubat 2014’te Korkmaz’ın ölümüne ilişkin Kayseri’de görülen dava için bildiri dağıtma, duyuru yapma.

28 Ekim 2013’te, Gezi eylemleri sırasında öldürülen Ethem Sarısülük’e ilişkin davanın duruşmasına katılmak için Eskişehir’den Ankara’ya gelmesi.

10 Eylül 2013’te Gezi eylemleri sırasında Hatay’da hayatını kaybeden Ahmet Atakan için Eskişehir’de yapılan eylem.

‘AMAÇ DOSYAYI DOLDURMAK’

Gülmen’in avukatlarından Murat Yılmaz, “Ankara Savcılığı davayı açtıktan sonra boş olan dosyayı doldurmak için bu sefer Eskişehir Savcılığı, 4 sene önceki Ali İsmail Korkmaz ile ilgili etkinlikleri, basın açıklamalarını gerekçe göstererek davalar açmıştır. Amaç dosyayı doldurmaktır” diye konuştu.