Gülistan Doku'yu alıkoyduğu ortaya çıkmıştı... Zaynal Abakarov'un tutuklanması talebine ret!

Gülistan Doku'yu alıkoyduğu ortaya çıkmıştı... Zaynal Abakarov'un tutuklanması talebine ret!

Olayın baş şüphelisinin Zaynal Abakarov olduğunu ifade eden Aygül Doku, aile avukatlarının Zaynal'ın tutuklanması için savcılığa başvurduğunu, fakat savcılığın bugün tutuklama talebini reddettiğini aktardı.

5 Ocak’tan beri haber alınamayan ve son olarak  Zaynal Abakarov tarafından iki gün alıkonulduğu ortaya çıkan Gülistan Doku soruşturmasında Abakarov’un tutuklanması talebi reddedildi.

5 Ocak’tan bu yana kayıp olan Munzur Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü 2. sınıf öğrencisi Gülistan Doku'nun bulunması için İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerince baraj gölü yüzeyinde ve kıyılarında botlarla sürdürülen arama çalışmalarına Gülistan Doku'nun ablası Aygül Doku da katıldı.

Aygül Doku yaptığı açıklamada, arama çalışmalarının 206 gündür sürdüğünü ve bir sonuca ulaşılamadığı için üzgün olduklarını söyledi.

Olayın baş şüphelisinin Zaynal Abakarov olduğunu ifade eden Aygül Doku, aile avukatlarının Zaynal'ın tutuklanması için savcılığa başvurduğunu, fakat savcılığın bugün tutuklama talebini reddettiğini aktardı.

'YASALARIN KARŞIMIZDA DEĞİL YANIMIZDA OLMASINI İSTİYORUM'

Tutuklama kararının alınmamasının kendilerini üzdüğünü ifade eden Aygül Doku, şöyle konuştu:

"Biz tutuklama kararını bekliyorduk. Biz bugün aile olarak buna çok üzüldük. Benim 3 bin kişilik ailem, dün, bizim kızımızı zorla alıkoyan, bizi 206 gündür bu köprüde bir belirsizliğe getiren adamın tutuklanmasını bekliyordu. Ama şu anda bütün ailem gerçekten çok öfkeli, çok üzgün. Ben artık yasaların karşımda değil, yanımızda olmasını istiyorum. Ben yasaların Gülistan'ın sesi olmasını istiyorum. Hukuka, yasalara, adalete olan inancımızın zedelenmesini istemiyorum. Tek bir şey istiyorum, Gülistan için artık yapılması gereken yapılsın."

Baraj gölündeki su seviyesinin yaklaşık 7 metre kadar düşürüldüğünü anlatan abla Aygül Doku, suların çekilmesiyle bölgede arama çalışmasına tekrar başlanacağını kaydetti.

ALIKOYDUĞU ORTAYA ÇIKMIŞTI!

Soruşturma kapsamında Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı’nca Gülistan Doku’nun kaybolmasına ilişkin bilirkişi tarafından hazırlanan rapor tamamlanmıştı.

Doku ailesinin avukatı Ali Çimen, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, rapora atıf yaparak Gülistan Doku’nun kaybolmasından sorumlu tutulan ve en son birlikte görüldüğü kişi olan Zaynal Abakarov tarafından genç kadının iki gün art arda alıkonulduğunu söyledi.

Bilirkişi raporunda şüphelinin eylemini kararlı bir şekilde tekrarladığı, alıkoyduğu, tehditte bulunduğu, ona fiziksel baskıda bulunduğu ortaya çıktığı için tutuklanması gerektiğini vurgulayan avukat Çimen, şöyle devam etti:

“Bu aşamada şüphelinin artık tutuklanması lazım. Bilimsel bir raporla anlaşıldı ki 4 Ocak gecesi alıkoyma ve tehdit olayı 5 Ocak gününde de devam ediyor. Şüpheli ile babası ve şüphelinin annesi bundan hiç bahsetmedi. Sadece çay içti, çay içtikten sonra buradan gitti şeklinde tarif etti.

Şüpheli tutuklanacaktır, dosyaya yeni şüphelilerin de eklenme durumu ortaya çıktı. Diğer şüpheliler için de şikayetimizde bulunacağız. Pazartesi günü itibarıyla tutuklama talebini savcılık yapacaktır.

Kafede çalışanların verdiği ifadelerin de sorunlu olduğu ortaya çıktı. Çünkü Gülistan’ın kafenin içine hiç girmediği söyleniyordu bugüne kadar. Artık biz baş şüpheli yönünde tutuklamanın yapılacağına inanıyoruz.”