Gülistan Doku'nun gözaltına alınan annesi ve ablası serbest bırakıldı

Gülistan Doku'nun gözaltına alınan annesi ve ablası serbest bırakıldı

Dersim'de 5 Ocak'ta kaybolmasının ardından kendisinden günlerdir haber alınamayan Gülistan Doku'nun annesi ve ablası oturma eylemine başladı. Anne ve abla, pandemi gerekçe gösterilerek gözaltına alındı.

Dersim'de 5 Ocak'ta kaybolan üniversite öğrencisi Gülistan Doku'yu arama çalışmalarının sona ermesinin ardından, annesi Bedriye Doku ve ablası Aygül Doku, Seyit Rıza Meydanı’nda oturma eylemine başladı.

Oturma eylemine başlayan anne Bedriye Doku, “Hepinizin evladı vardır. Ben bir anneyim. Ben kızımı devlete emanet ettim. Benim kızım bir öğrenci. Nerede Gülistan nerede, Gülistan Doku nerede? Benim ciğerim yanıyor” dedi.

GÖZALTINA ALINDILAR

Ailenin pankart asmasına izin vermeyen polisler, koronavirüs salgınını bahane ederek anne Bedriye ve abla Aygül Doku'yu gözaltına aldı.

DERSİM KADIN PLATFORMU'NDAN PROTESTO

Gülistan Doku'nun annesi Bedriye Doku ve ablası Aygül Doku'nun gözaltına alınmasını protesto etmek için Dersim Kadın Platformu, Seyit Rıza Meydanı'nda basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada platform adına konuşan Ela Deniz Albayrak ailenin taleplerinin tüm kadınların talepleri olduğunu belirterek "Aygül Doku ve Bedriye Doku derhal serbest bırakılsın!" dedi.

SERBEST BIRAKILDILAR

Anne ve abla, akşam saatlerinde serbest bırakıldı.

NE OLMUŞTU?

​21 yaşındaki Gülistan Doku’nun erkek arkadaşı Rus asıllı Zaynal Abarakov’un tutuklanması talebi reddedilmişti. 

Abla Aygül Doku, şüpheli Abakov’un Gülistan’a 5 Ocak’ta “Az kalsın senin yüzünden annemin bütün planları bozuluyordu, evde çok kötü bir şey çıktı” diye mesaj attığını açıklamıştı.

Abla Doku, “O gece annesinin planlarının bozulacağı kadar nasıl bir konu konuşuldu, Gülistan neye şahit oldu?” diye sormuş ve yetkililere “Siz kızımızı bulmuyorsunuz, aileyi sorgulamıyorsunuz. Kızımız intihar edebilecek biri değil” diye seslenmişti.