Gülistan Doku hala bulunamadı: ‘İlk günden bu güne hiçbir şey değişmedi’

Gülistan Doku hala bulunamadı: ‘İlk günden bu güne hiçbir şey değişmedi’

Derim’de 5 Ocak gününden beri kendisinden haber alınamayan üniversite öğrencisi Gülistan Doku, üzerinden 1 ay geçmesine rağmen hala bulunamadı. Doku'nun dayısı 'İnsan, ister istemez ‘Gülistan’ı öldürüp bir yere mi gömdü’ diye düşünmüyor değil' ifadelerini kullandı.

Dersim’de 5 Ocak’tan bu yana kendisinden haber alınamayan Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi 2. Sınıf öğrencisi Gülistan Doku (21) hala bulunamadı.

Gülistan’ın dayısı Mehmet Nur Kan, soruşturmanın ağırlıklı intihar şüphesiyle yürütülmesinin doğru olmadığını dile getirdi. Dayı Kan, “Savcı, Gülistan’ın yüzde 99 suda olduğunu; dalgıçlar ise yüzde 99 burada olmadığını söylüyor. Devletin bu yönde çalışması olmamış olsa, kesinlikle intiharı düşünmezdik” diye ekledi.

Cumhuriyet'ten Mehmet Kızmaz'ın haberine göre, Gülistan’ın en son görüştüğü erkek arkadaşı Zaynal Abakarov’un polis olan üvey babası E.Y. ise “Müdürüm ‘Sana izin verene kadar, kimseye açıklama yapma’ dedi. Elazığ’dayız. Zaynal da yanımda, kimseden kaçmıyoruz. Suçlu değiliz. Kanunen de vicdanen de rahatız” şeklinde konuştu.

‘SORUŞTURMA ÇOK EKSİK’

Doku’nun kaybolduğu 5 Ocak gününden bu yana telefon sinyalinin son alındığı Sarısaltuk Viyadüğü üzerindeki Sarısaltuk Köprüsü çevresindeki, Uzunçayır Baraj Gölü ve kıyısı ile göle su sağlayan Dinar Deresi’nde arama yapılıyor. Gülistan’ın dayısı Mehmet Nur Kan, “Elazığ depreminden sonra köprüdeki arama çalışmaları neredeyse durdu. Öncesinde suya 6 saat dalış yapılırken şu an 2 saat arama yapılıyor. Savcı, Gülistan’ın yüzde 99 köprünün oradaki suda olduğunu söylüyor, orayı gösteriyor. Köprüye gidiyoruz dalgıçlar ve arama ekipleri ise yüzde 99 burada değil diyor. Soruşturma çok eksik” dedi.

‘ABAROKOV AİLESİ ÜZERİNDE YETERİNCE DURULMADI’

Ne yapacaklarını bilmediklerini belirten Mehmet Nur Kan, “Devlettin söylediği gibi eğer intihar ise cesedimizi versin. İntihar değilse bize bir şey söylesinler. Devlet köprünün oradaki suya o kadar ağırlık vermiş ki, insan, ‘Demek ki bildikleri bir şey vardır’ diyor ve intiharı da değerlendiriyor. Ama bunu düşünmesek ‘yüzde yüz intihar yok’ deriz. Abarokov’un ailesi ile iletişim kurulmadı. Bir ay geçti elle tutulur bir açıklama yok. İnsan, ister istemez bu aile, ‘Gülistan’ı öldürüp bir yere mi gömdü’ diye düşünmüyor değil. Abarokov ve ailesi üzerinde yeteri kadar durulmadı” diye konuştu.

‘İLK GÜNDEN BUGÜNE HİÇBİR ŞEY DEĞİŞMEDİ’

Soruşturmanın çok ciddiyetsiz bir yürütüldüğünü düşünen Gülistan’ın bir başka dayısı Mehmet Kan da şunları söyledi: “Savcılık, ‘suda’ diyor. Sudaysa neden çıkarılmıyor? Arama ekibi de bugüne kadar böyle bir vakanın olmadığını söylüyor. Devletin gerçekten eli kolu bu kadar bağlı mı? Aklım almıyor. Suda ya da biri tarafından başına bir şey getirilmiş olsun, bulunamıyor. Bu da çok ciddiyetsiz bir soruşturmanın olduğunu gösteriyor. İlk günden bugüne hiçbir şey değişmedi. Bu işin üzerinde ciddi bir şekilde gidilseydi bu çocuk bulunurdu. Doyurucu herhangi bir açıklama yapılmıyor. Devletin bir an önce bu konuda bir açıklık getirmesi lazım. Gülistan bulunmadığı sürece devlet bu vebalin altındadır. Tüm kamuoyu bu konu da daha fazla duyarlılık göstermesi lazım. Bugün Tunceli’de yarın İstanbul’da başka kadınlar kaybedilebilir.”

ABARAKOV’UN BABASI: KANUNEN DE VİCDANEN DE RAHATIZ

Kaybolma vakasının merkezindeki isim Gülistan Doku’nen erkek arkadaşı Zeynal Abakarov’un üvey babası E.Y. ise şu ifadeleri kullandı: “Müdürüm, ‘Ben sana izin verene kadar, kimseye açıklama yapma’ dedi. Elazığ’dayız. Zaynal da yanımda, kimseden kaçmıyoruz. Suçlu değiliz. Kanunen de vicdanen de rahatız. Devleti yıpratmaya çalışıyorlar. Alet olmayalım.”