Gülay Bursalı davasında karar: Mehmet Vural’a müebbete ek olarak 41 yıl hapis cezası verildi

Gülay Bursalı davasında karar: Mehmet Vural’a müebbete ek olarak 41 yıl hapis cezası verildi

Gülay Bursalı’nın ölümüne neden olan Mehmet Vural’a ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet, ‘cinsel saldırı’dan 41 yıl hapis cezası verilirken, diğer sanık ise hala yakalanmadı.

İstanbul’da cinsel saldırıdan kurtulmak için 10’uncu kattan atlayan Gülay Bursalı’nın ölümüne neden olan Mehmet Vural’a ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezası verildi. Ayrıca ‘cinsel saldırı’, ‘nitelikli yağma’ ve ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından da 41 yıl hapis cezası verilen Vural için mahkeme herhangi bir ceza indirimi uygulamadı. Sanıklardan diğeri ise hâlâ kayıp.

20 yaşındaki Gülay Bursalı, 21 Mart 2016’da İstanbul’da erkek arkadaşı E.Ö. ile buluştu. E.Ö., günlük bir ev kiralamak için emlakçı Cihan İssi’yi aradı. Cihan İssi yanına Mehmet Vural adındaki kişiyi alarak arabayla Bursalı ve E.Ö.'yü Başakşehir’deki kiralık eve götürdü. Cihan İssi ile Mehmet Vural, kiraladıkları daireye eşya alma bahanesiyle çiftle birlikte girdi. Ardından Cihan İssi ile Mehmet Vural, E.Ö.’yü darp edip Gülay Bursalı’ya cinsel saldırı girişiminde bulundu. Cinsel saldırıya karşı direnen Bursalı, apartmanın 10’uncu katından atladı ve yaşamına son verdi. Cinayetin ardından her iki sanık kayıplara karıştı. 4 yıl sonra Mehmet Vural, Küçükçekmece’de yakalandı. Firari sanık Cihan İssi ise yakalanamadı.

Bursalı'nın ölümünün ardından Mehmet Vural ile Cihan İssi hakkında Bakırköy 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Davanın karar duruşması ise çarşamba günü yapıldı. Tutuklu yargılanan Mehmet Vural kendisine yöneltilen suçlamaları reddederek beraatını istedi.

Hürriyet'te yer alan habere göre, mahkeme sanık Mehmet Vural’a ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezası verdi. Vural’a ayrıca ‘cinsel saldırı’, ‘nitelikli yağma’ ve ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından 41 yıl hapis cezası verildi.

Mahkeme, Vural’a verilen cezalarda herhangi bir indirim uygulamadı. Davada müşteki E.Ö.’yü temsil eden avukat Cem Ataş ise “Firari sanığın da bir an önce yakalanıp adalete teslim edilmesini arzu ediyoruz” dedi.

DAHA FAZLA