Guguklu Saatin Küçük Kuşu

Guguklu Saatin Küçük Kuşu

Bu kitapta da her bir sayfanın neredeyse bir tablo etkisinde olduğunu söyleyelim. Kitabın kahramanları guguklu saat yapan bir saat ustası, hayvanlar ve orman…

Burcu Adıgüzel

Yurt içi ve yurt dışında kitapları pek çok yayınevi tarafından basılan Feridun Oral, 1993 yılında Unesco tarafından Tokyo`da düzenlenen Noma-Concours yarışmasında yazıp resimlediği "Ormandaki Ses" adlı kitabıyla runners-up ödülü, 2001 yılında da Avrupalı İllüstratörler Bienali`nde "Düş Kedileri" adlı çalışmasıyla onur ödülü olan bir sanatçı. 2012 yılında IBBY tarafından Uluslararası Hans Christian Andersen Ödülü’ne aday gösterilen, pek çok kez de ödüllendirilen sanatçının son olarak, 2015 yılında yayımlanan ‘’Farklı Ama Aynı’’ kitabı Çocuk ve Gençlik Yayınları Derneği tarafından yılın en iyi resimli çocuk kitabı seçildi.

Oral, hayal dünyasını hem öyküleri hem de çizimleriyle çocuklara çok başarılı bir şekilde aktarıyor.

Yavru Ahtapot Olmak Çok Zor, Böğürtlen Cini ve Sarı Gaga, Pirinç Lapası ve Küçük Ejderha en sevilen kitapları arasında yer alıyor. Kitap isimlerinden Feridun Oral’ın öykülerinin sınırsızlığına dair ipucu almak mümkün görünüyor.

Guguklu Saatin Küçük Kuşu, her kitabıyla okuma isteğimizi artıran Feridun Oral’ın yazıp resimlediği sevgi dolu bir hikâye anlatıyor. Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan kitabın resimleri de yine sanatçıya ait. Bu kitapta da her bir sayfanın neredeyse bir tablo etkisinde olduğunu söyleyelim. Kitabın kahramanları guguklu saat yapan bir saat ustası, hayvanlar ve orman…

Yaşlı saat ustası köydeki küçük evinde yalnız başına yaşıyordu. Birbirinden değişik guguklu saatler yapıyordu.

Bir gün ormana giderken evin kapısını açık unuttu. Akşam eve döndüğünde onu bir sürpriz bekliyordu. Acaba neydi o sürpriz ve bizi hangi öyküye sürükleyecekti?

KÜNYE: Guguklu Saatin Küçük Kuşu, Feridun Oral, Yapı Kredi Yayınları, 28 Sayfa.

DAHA FAZLA