Guardian: Dağlık Karabağ cephe hattında en az üç Suriyeli savaşçı öldü

Guardian: Dağlık Karabağ cephe hattında en az üç Suriyeli savaşçı öldü

Guardian Dağlık Karabağ cephe hattında yaşanan çatışmalarda en az 3 Suriyelinin öldüğünü öne sürdü.

İleri Haber

İngiliz Guardian gazetesi Azerbaycan ile Ermenistan arasında Dağlık Karabağ cephe hattında yaşanan çatışmalarda en az 3 Suriyelinin öldüğünü iddia etti. 

Habere göre, Suriye’nin İdlib vilayetinden çok sayıda kişi, kendilerine kimi komutan ve aracıların Azerbaycan’da 3 ila 6 aylığına görev almaları için 7.000 ila 10.000 TL sözleşme teklif edildiğini söyledi. Gazeteye konuşan Suriyelilerden Omar Abdo, kuzeni Muhammed Shaalan’ın Azerbaycan’da öldüğüne ilişkin bilgiyi, bağlı olduğu Hamza Tugayı üzerinden aldıklarını söyledi.  Shaalan’ın 20 Eylül’de Azerbaycan’a gitmek üzere Suriye’den ayrıldığı belirtildi. 

Ayn Cera köyünden Hüseyin Talha ile El Kerim’den Sadam Aziz Azkor'un aileleri de tugay komutanlarının geçen salı akrabalarının öldürüldüğünü söylemek için kendilerini aradığını söyledi.

Guardian, yerel basında üç kişinin daha öldüğüne ilişkin haberlerin yer aldığını bildirdi.

Haberde, sahadaki Suriyelilerin Türk güvenlik şirketlerinin elemanı olarak görev yaptıklarının düşünüldüğü belirtildi. Haberde, Azerbaycan-Ermenistan hattının, Türkiye’nin iddialı-zorlayıcı dış politikasının yeni bir cephesi haline geldiği de vurgulandı. Türkiye’nin müdahalesinin, Libya ve Suriye’nin ardından Rusya ile üçüncü bir karşı karşıya geliş anlamına gelebileceği, İran için de alarm zillerini çalabileceği iddiasına yer verildi.