Grup Yorum yargılanıyor: İlk kez hakim karşısına çıkacaklar

Grup Yorum yargılanıyor: İlk kez hakim karşısına çıkacaklar

İdil Kültür Merkezi baskınlarında tutuklanan ve aralarında Grup Yorum’dan İbrahim Gökçek’in de bulunduğu yedi kişi 14 Şubat Cuma günü ilk kez hakim karşısına çıkacak.

Aralarında Grup Yorum’dan 238 gündür açlık grevinde olan İbrahim Gökçek’in de bulunduğu yedi kişi 14 Şubat Cuma günü ilk kez hakim karşısına çıkacak.

Grup Yorum’un gitaristlerinden İbrahim Gökçek, tutuklu bulunduğu hapishanede 238 gündür, müzisyen Helin Bölek de 236 gündür adil yargılanma talebi ve kültür merkezlerinin sürekli polisçe basılmasına karşı açlık grevinde. Gökçek’in de aralarında bulunduğu yedi kişinin yargılandığı davanın ilk duruşması İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesinde 14 Şubat’ta görülecek.

40 yaşındaki gitarist Gökçek soruşturma kapsamında 26 Şubat 2019’da sabaha karşı 02.30 sıralarında İdil Kültür Merkezi'ne yapılan baskınla gözaltına alınmış, İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından 1 Mart’ta tutuklanmıştı.

NE OLMUŞTU?

Grup Yorum’un çalışmalarını yürüttüğü İstanbul’daki İdil Kültür Merkezi son iki yılda 10’dan fazla kez polis baskınına maruz kaldı. Baskınlar sırasında Grup Yorum'a ait enstrümanlar başta olmak üzere birçok eşya kırıldı veya kaybedildi. Nota defterleri ve şarkı kayıtları zarar gördü.

Grup Yorum’un yaptığı açıklamaya göre, bu baskınlarda 30’u aşkın kişi tutuklandı. Grubun yedi üyesi halen tutuklu.

DAHA FAZLA