Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek, ölüm orucunu sonlandırdı

Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek, ölüm orucunu sonlandırdı

Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek, ölüm orucunun 323. gününde eylemini sonlandırdı.

İleri Haber

Konser yasakları ve baskılara karşı ölüm orucu eylemine başlayan Grup Yorum, 323 gündür ölüm orucunda olan üyesi İbrahim Gökçek'in eylemini sonlandırdığını duyurdu.

Grup Yorum üyeleri, insan hakları savunucuları, CHP ve HDP milletvekilleri Gökçek için Küçükarmutlu'da bulunan Direnişevi'nde açıklama yaptı. Burada yapılan açıklamada Gökçek'in eylemini sonlandırdığı duyuruldu.

İbrahim Gökçek, duyurunun ardından ambulansla hastaneye götürülüyor.

İnsan hakları örgütleri İbrahim Gökçek’i yaşatmak için konser başvurusunda bulunmuştu. Halkın Hukuk Bürosu dün yaptığı açıklamada, Grup Yorum’un cezaevinde olmayan üyeleriyle birlikte bugün İstanbul Valiliğine başvuruda bulunacaklarını açıklamıştı.

Açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:

"Valiliğe giderek konser başvurusunda bulunacağız. Konser başvurularının derhal kabul edilmesini istiyoruz. Bugün ziyaretimizde gördüğümüz üzere durumu giderek ağırlaşmakta ve hayati riski artmaktadır. Yetkilileri, İçişleri Bakanlığı başta olmak üzere Cumhurbaşkanlığı ve Valiliği göreve davet ediyoruz. Konser başvuruları kabul edilsin, İbrahim yaşasın."

GRUP YORUM'DAN AÇIKLAMA

Grup Yorum, üyeleri İbrahim Gökçek'in ölüm orucuna ara verdiğini ve bu kararı Gökçek ile tüm Grup Yorum üyelerinin beraber aldığını ifade eden bir açıklama yaptı. Ölüm orucuna neden ara verildiğinin anlatıldığı açıklamada ''Direnişimiz Türkiye halklarının kalbinde yok edilmek istenen umudu yeşertmekle kalmamış, dünyada da büyük yankı uyandırmıştır. Sanatçılar, yazarlar, milletvekilleri, Alevi kurumları, Sol Parti ve halkımız Grup Yorum'u sahiplenerek grubumuza karşı yürütülen terörize etme saldırısını boşa çıkartmışlardır'' ifadeleri yer aldı.

''Adalet ve İçişleri Bakanlığı ile yapılan görüşmeler neticesinde TİHV Başkanı Şebnem Korur Fincancı, aydınlar, CHP-HDP-TİP milletvekilleri Grup Yorum'a kefil olmuşlar konser izni alınana ve tutuklu üyelerimiz serbest bırakılana kadar mücadele edeceklerini beyan etmişlerdir'' denilen açıklamada, ''Bu sabah avukatlarımızla birlikte İstanbul'da üç meydan için valiliğe konser başvurusu yaptık. Ayrıca İzmir Belediyesi 3 Temmuz için açık hava fuarına konser başvurusu yapmıştır. Bu gelişmeler üzerine ölüm orucu direnişimize ara verme kararı almış bulunmaktayız'' denildi.