Grup Yorum üyesi Helin Bölek’in cenaze törenine polis saldırısı: En az 24 gözaltı!

Grup Yorum üyesi Helin Bölek’in cenaze törenine polis saldırısı: En az 24 gözaltı!

Grup Yorum üyesi Helin Bölek'in cenazesinin kaldırılacağı Okmeydanı’nda yapılmak istenen cenaze törenine izin vermeyen polis, Okmeydanı Cemevi önünde en az 20 kişiyi gözaltına aldı. İdil Kültür Merkezi çalışanlarının ve cenaze aracı ile Bölek'in ailesini taşıyan aracın şoförlerinin de gözaltına alındığı öğrenildi.

İleri Haber

Grup Yorum'a yönelik baskıların sona ermesi talebiyle başladığı örüm orucunun 288. gününde yaşamını yitiren Grup Yorum üyesi Helin Bölek'in cenazesinin kaldırılacağı Okmeydanı’nda polis saldırısı sonucu en az 20 kişi gözaltına alındı. Polisin İdil Kültür Merkezi önüne gelenleri tehdit ettiği ve İdil Kültür Merkezi çalışanlarını gözaltına aldığı öğrenilirken, cenaze aracı ve Bölek'in ailesini taşıyan aracın şoförü de gözaltına alındığı öğrenildi.

Helin Bölek'in cenazesi için Feriköy Mezarlığı'nda bulunan yurttaşlara ise polis gaz bombasıyla saldırdı. Bölek, polis saldırısı altında Feriköy Mezarlığı'na defnedildi.


-------------------------------------------------------------------

Ölüm orucunun 288’inci gününde yaşamını yitiren Grup Yorum üyesi Helin Bölek için yapılmak istenen cenaze töreni ve anma programına izin vermeyen polis, İdil Kültür Merkezi ve Cem Evi’ne giden yolları kapatarak girişleri engelledi. Bunun üzerine çok sayıda kişi sloganlar eşliğinde polis ablukasına tepki gösterdi.  

Sabah erken saatlerinde İstanbul'un Sarıyer ilçesi Armutlu Mahallesi’nde bulunan Grup Yorum Direniş Evi’nden Okmeydanı’nda bulunan cemevine getirilmek üzere çıkarılan Helin Bölek’in cenazesi, Nurtepe Kavşağı’nda durduruldu. Nur Tepe Silahtar Ağa Caddesi üzerinde durdurulan cenaze aracının şoförü ile Bölek’in ailesini taşıyan servis aracının şoförü gözaltına alındı.

İDİL KÜLTÜR MERKEZİ ÇALIŞANLARI GÖZALTINA ALINDI

Öte yandan sabah saatlerinde  İdil Kültür Merkezi’ne gelen çok sayıda Grup Yorum destekçisi polis tarafından uzaklaştırılırken, kültür merkezi çalışanlarından Meral Hır ve Banu Torun gözaltına alındı.