Ölüm orucunda hayatını kaybeden Grup Yorum üyesi Helin Bölek sonsuzluğa uğurlandı

Ölüm orucunda hayatını kaybeden Grup Yorum üyesi Helin Bölek sonsuzluğa uğurlandı

Grup Yorum'a yönelik baskıların kaldırılması talebiyle 288. gündür ölüm orucunda olan Grup Yorum üyesi Helin Bölek yaşamını yitirdi.

İleri Haber

Grup Yorum'a yönelik baskıların sona ermesi talebiyle 213 gün boyunca açlık grevinde olan ve 19 Ocak'tan bu yana ise ölüm orucuna devam eden Grup Yorum üyesi Helin Bölek, ölüm orucunun 288. gününde yaşamını yitirdi.

Bölek için Armutlu Direniş Evi önünde kalabalık bir tören düzenlendi. Ölüm orucunda olan Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek, burada bir konuşma yaptı. Gökçek şunları söyledi:

"Sevgili Helin... Bugün bir sanatçı, sanatını yapabilmek için hayatını kaybetti. Bir sanatçıyı öldürdüler. Ya o ölecekti ya ben, bundan ötesi yok. O öldü, şimdi de ben ölürüm. Ne olacak? Memnun musunuz? Ne yaparsanız yapın zafer mutlaka bizim, Grup Yorum'un olacak. Biz kazanacağız."

Bölek'in cenazesi yarın Feriköy Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

NE OLMUŞTU?

Tutukluyken açlık grevi direnişine başlayan Helin Bölek tahliye olduktan sonra dışarda da açlık grevlerini sürdürüyorlardı. Armutlu Direniş Evi'nde sürdürdükleri açlık grevinde 19 Ocak'ta yaptığı açıklamada Helin Bölek direnişini ölüm orucuna dönüştürdüğünü duyurmuştu. 

Tutuklandıktan sonra ölüm orucuna başlayan Grup Yorum üyeleri Helin Bölek ve İbrahim Gökçek'in kaldığı eve 11 Mart'ta polis baskını yapılmıştı. Bölek ve Gökçek, zorla hastaneye götürülmüş, mahkeme tarafından da Gökçek ve Bölek hakkında hastaneye 'zorla yatırılma' kararı verildiği öğrenilmişti.

Polis baskının ardından Helin Bölek ve İbrahim Gökçek Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülürken, Bölek'in ''Zorla müdahaleyi kabul etmiyorum'' diye beyanda bulunduğu ve hastane kayıtlarına geçirildiği öğrenilmişti.

Grup Yorum üyeleri, çalışmalarını yürüttükleri İdil Kültür Merkezi'ne polis baskınlarının son bulması, üyelerinin İçişleri Bakanlığı’nın arananlar listesinden çıkarılması, 3 yıldır devam eden konser yasaklarının kaldırılması ve üyelerinin serbest bırakılması talepleriyle açlık grevi yapıyor.