Grup Yorum üyesi Adıgüzel: İbrahim Gökçek'in durumu giderek kötüleşiyor

Grup Yorum üyesi Adıgüzel: İbrahim Gökçek'in durumu giderek kötüleşiyor

Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek'in ölüm orucu 304 üncü gününde

Grup Yorum üyesi Seher Adıgüzel, 304 gündür ölüm orucundaki arkadaşları İbrahim Gökçek’in durumunun giderek kötüleştiğini bilgisini paylaşarak, yaşamak için direnmeye devam ettiğini söyledi.

Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek ve Helin Bölek, konser yasaklarının kaldırılması, kırmızı bültenle aranan üyelerinin listelerden çıkartılması, İdil Kültür Merkezi’nin basılmaması, tutuklu üyelerinin serbest bırakılması ve adlarına açılan davaların düşürülmesi talepleriyle kaldıkları cezaevlerinde açlık grevlerine başlamış, ardından eylemlerini ölüm orucuna dönüştürmüştü. Helin Bölek, eyleminin 288’inci günü olan 3 Nisan’da yaşamını yitirdi. 304 gündür ölüm orucunda olan İbrahim Gökçek ise eylemini sürdürüyor. 

 

Grup Yorum üyelerinden Seher Adıgüzel, arkadaşları İbrahim Gökçek’in sağlık durumunun gün geçtikçe kötüleştiğini ifade etti.

'KATLETMEYİ SEÇTİLER'

Meşru taleplerinin hala karşılanmadığını ifade eden Adıgüzel, Helin Bölek’in bu talepler için yaşamını yitirdiğini, Gökçek’in buna çok öfkelendiğini dile getirdi. Taleplerinin çok rahatlıkla karşılanabilecek talepler olduğunu vurgulayan Adıgüzel, “Fakat AKP talepleri kabul etmeyerek arkadaşımızı katletmeyi seçti. İbrahim ağabey tabi ki de yan odasında direnen arkadaşını kaybetmesine üzüldü, öfkelendi. Bu durum onu çok yordu” diye belirtti.

İbrahim Gökçek’in, daha önce yaptığı konuşmalarda “Bana yaşam hakkı tanınmadı. Ben o noktadan sonra savunmaya geçtim. Öfkenin en yüksek hali olarak ölüm orucuna başladım” dediğini hatırlatan Adıgüzel, “İbrahim ağabey yaşamak istiyor. Yaşamak içinde direnmeye devam ediyor. Bugün bir müzik grubuna dayatılan konser yasakları aslında o gruba yaşam hakkı tanınmamasıdır. İbrahim ağabey, ‘Ben sonuna kadar direneceğim ve son nefesime kadar üreteceğim’ diyor. Talepleri konusunda bir değişiklik yok” ifadelerini kullandı. 

'HERKESE SORUMLULUK DÜŞÜYOR'

Adıgüzel, Gökçek’in yaşaması için ise herkese sorumluluk düştüğünün altını çizdi.  Günler geçtikçe bu sorumluluğun da arttığını belirterek, herkesin İçişleri Bakanlığı üzerinde baskı oluşturması gerektiğini söyleyen Adıgüzel, Gökçek’in de bu yönde çağrılarının olduğunu kaydetti. Adıgüzel, Helin Bölek’in yaşamını yitirmesinden sonra AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin’in haklarında sarf ettiği ‘O konserde siz görmüyorsunuz, terör propagandası yapılıyor’ sözlerine de yanıt verdi.

Bu söylemlerin “iktidarın sıkışmışlığının göstergesi” olduğunu ifade eden Adıgüzel, “Aslında Grup Yorum’u gündem haline getirmek istemeyen iktidar artık onu gündem haline getirmek zorunda kalıyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bize ‘Yamyam’ diyor. Aslında yamyam onlar. Çünkü Helin’in cenazesini kaçırmaya çalıştılar ve dini tören düzenlememizi dahi engellediler. Cenazemizi seyyar arabada soğuk suyla yıkattırdılar” dedi. (MA)

DAHA FAZLA