Grevdeki Bakırköy işçileri: Sıfır zam dayatmasına karşı direnmeye devam edeceğiz

Grevdeki Bakırköy işçileri: Sıfır zam dayatmasına karşı direnmeye devam edeceğiz

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun sıfır zam dayatmasına karşı greve çıkan Bakırköy Belediyesi işçileri, grevin dokuzuncu gününü geride bıraktı.

Ersan Kınık - @ersankinik

Bakırköy Belediyesi’nde örgütlü olan Türk-İş’e bağlı Belediye-İş Sendikası üyesi işçilerinin, Bakırköy Belediyesi’nin Toplu İş Sözleşmesi (TİS) sürecindeki sıfır zam önerisine karşı başlatığı grev, dokuzuncu gününü geride bıraktı.

Zam talepleri karşılanıncaya dek direnişlerini sürdüreceğini söyleyen işçiler, belediye binası önüne kurdukları grev çadırında direnişlerine devam ediyor. Cadde üzerinden geçen yurttaşlar da grevdeki işçilere desteklerini belirtiyor.

OKUTMAN: SIFIR ZAM DAYATMASINI KESİNLİKLE KABUL ETMİYORUZ!

İleri Haber’e konuşan Belediye-İş Temilcisi Fatih Okutman, kararlı ve mücadeleci bir şekilde direnişlerine devam ettiklerini ve taleplerinin yerine getirilene dek direnişlerine daha kalabalık ve coşkulu bir şekilde devam edeceklerini belirterek şu cümleleri kaydetti:

“Bizim fazla bir talebimiz yok. Biz sözleşmemizin imzalanmasını istiyoruz ve bu sözleşmede sıfır zam dayatmasını kesinlikle kabul etmiyoruz. Ülkenin şartları ortada. Enflasyonun ise ülkeyi yönetenlerin açıkladığı oranda olmadığını herkes gibi biz de biliyoruz. Çünkü sokakta, markette alışveriş yapanlar bizleriz ve geçimimizi sağlayamıyoruz. 2 senedir aldığımız maaş asgari ücret seviyesinde. Söylenildiği gibi yüksek bir maaş almıyoruz ve geçinemiyoruz.”

‘TALEPLERİMİZ KARŞILANMAZSA BU GREV BÜYÜYEREK DEVAM EDECEK’

Belediye-İş 2 No’lu Şube Başkanı Savaş Doğan ise grevin dokuzuncu günü geride bıraklarını ve kararlı bir şekilde, mücadeleye devam edeceklerini belirterek şunları söyledi:

“Bakırköy halkına hizmet veren arkadaşlarımızın hakkını alana kadar mücadelemiz devam edecek. Biz bu sürecin çok kısa bir sürede çözümlenmesi yönünde mücadele ediyoruz. Çözümlenmemesi durumunda, bu sürecin uzaması durumunda perşembe günü İzmir’den 550 arkadaşımız buraya desteğe gelecek. Bu grev büyüyerek devam edecek. Biz arkadaşlarımızın hakkını alana kadar, sıfır zam kararına karşı tüm azim ve kararlılıkla mücadelemize devam edeceğiz ve buradan ayrılmayacağız.”

DOĞAN: İŞVEREN GREV KIRICILIK YAPIYOR

Bakırköy Belediyesi’nin grevdeki işçilere yönelik grev kırıcılık yapıldığına yönelik iddialara ilişkin de açıklamalarda bulunan Doğan, grevdeki işçilerin işleriyle tehdit edildiklerini ve evrak imzalatılmaya zorlandıklarını belirtti.

“Zaman zaman işverenin, arkadaşlarımızı işinize dönün diyerek grev kırıcılık yaptığını, işi ile tehdit ettiklerini, evrak imzalatmaya zorladıklarını duyuyoruz¨ diyen Doğan, sözlerini şöyle sonlandırdı:

¨Biz bunun grev kırıcılık olduğunu düşünüyoruz. Bununla ilgili de zaten iş yerlerini dolaşıp, greve katılan arkadaşlarımızın grevini kırmak için yerine çalıştırdıkları personeller ile ilgili de yasal süreci başlatmak için gerekli tutanakları tutuyoruz.”