Gözaltındaki Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerden 2'si tutuklandı

Gözaltındaki Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerden 2'si tutuklandı

Boğaziçi Üniversitesi’ndeki eylemler nedeniyle gözaltına alınan öğrencilerden 3’ü tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Boğaziçi Üniversitesi’nde Pazartesi günü Rektörlük binası önündeki eylemler nedeniyle gözaltına alınan ve savcılığa sevk edilen öğrencilerden 3’ü tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Erdoğan’ın öğrencileri hedef göstermesinin ardından Boğaziçi Üniversitesi’nde tüm bölümlerde yüz yüze eğitimin başlaması talebiyle yapılan eyleme katılan 10 öğrenci kampüs içinde ve dışında gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınan öğrencilerden üçü ifade işlemlerinin ardından serbest bırakılırken yedisi savcılık talimatıyla Çağlayan Adliyesi’ne getirildi. Savcılık ifadelerinin ardından öğrencilerin üçü tutuklama talebiyle, dördü ise adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Burada savcılıkta ifadeleri alınan öğrencilerden Koyuncu, Sert, İnci ve Bozgül adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, Enis Berke Gök “Kamu malına zarar vermek” ve “Toplantı ve gösteri kanuna muhalefet etmek”ten, Elif Bayburt ve Caner Perit Özen de “Toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanuna muhalefet etmek” gerekçesiyle tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

Hakimliğe sevk edilen  Elif Bayburt adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, Enis Berke Gök ve Caner Perit Özen ise tutuklandı.

DAHA FAZLA