Gözaltına alınmıştı: Emine Şenyaşar serbest bırakıldı, adliye önünde 'adalet' nöbeti tutmaya devam etti

Gözaltına alınmıştı: Emine Şenyaşar serbest bırakıldı, adliye önünde 'adalet' nöbeti tutmaya devam etti

Urfa Adliyesi önünde oturma eylemi yapan Emine Şenyaşar ve bir TİP üyesi gözaltına alındı.

AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısında eşi Hacı Esvet Şenyaşar ile çocukları Adil ve Celal Şenyaşar'ı kaybeden Emine Şenyaşar, Urfa Adliyesi önünde "adalet" talebiyle başlattığı oturma eyleminin 7'nci gününde gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre anne Şenyaşar, 'kamu görevlisine hakaret ettiği' iddiasıyla gözaltına alınarak, Urfa Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Urfa Barosu Başkanı Abdullah Öncel, gözaltına alınan anne Şenyaşar için, "Bir iddia üzerine ifadesini almak için gözaltına aldılar. Ben olayın takipçisi olacağım" dedi.

Saldırıdan yaralı olarak kurtulan Ferit Şenyaşar, annesi ile birlikte başlattığı adliye önündeki eylemi sürdürüyor.

'Şenyaşar Ailesine Adalet' hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Annem ile birlikte Adalet talep ettik. İfadesi alınmak üzere annem gözaltına alındı. Devlet hastanesinde katliam yapanlar korunuyor. Ben adliyenin önündeyim ADALET TALEBIMIZDEN VAZGECMEYECEĞİZ."

TİP ÜYESİ DE GÖZALTINA ALINDI

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Urfa İl Örgütü'nün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada Emine Şenyaşar ile birlikte bir TİP üyesinin de gözaltına alındığı belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Adalet nöbeti tutan Emine Şenyaşar ve biri parti üyemiz olmak üzere 2 kişi daha gözaltına alınmıştır. Tutuklamanız gereken katiller dışarda elini kolunu sallayarak geziyor. Emine annemizi ve arkadaşlarımızı derhal serbest bırakın."

SERBEST BIRAKILDI, YİNE NÖBETE DÖNDÜ

Emine Şenyaşar, ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Emine Şenyaşar, ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.