Gözaltına alınan YHT işçileri serbest

Gözaltına alınan YHT işçileri serbest

Bursa Yüksek Hızlı Tren Hattı'nda ücretlerini alamadıkları için eylem yapan 9 işçi ve 2 İnşaat-İş yöneticisi gözaltının ardından serbest bırakıldılar

Çelikler Holding’in ana yüklenicisi olduğu Bursa hızlı tren hattında çalışan İnşaat İşçileri Sendikası (İnşaat-İş) üyesi işçilerin ödenmeyen ücretleri için yapmak istediği eyleme polis müdahale etti. 9 işçi ve 3 sendika yöneticisi gözaltına alındı. 

Yüklenici firmanın Çelikler Holding olduğu Bursa Hızlı Tren Hattı’nda çalışan, Çelikler Holding ve Yıldız Dekorasyon tarafından hakları gasp edilen İnşaat-İş üyesi işçiler bu sabah saat 10.00 sularında Bursa Seymen Köyü Birecik Mevkii’nde 'Tüm haklarımızı alana kadar direneceğiz' pankartı açarak eyleme başladı.

Eyleme başlamadan önce Çelikler Holding’in şantiye şefiyle direnişçi işçiler arasında bir görüşme gerçekleşti. İşçi ve sendika temsilcileri görüşmede uzlaşmaya varılamadığını belirterek şantiye önünde eyleme başladılar. 

"Gasp edilen ücretlerimizi alana kadar direneceğiz" diyen işçi ve sendika temsilcileri gözaltına alınarak Kestel Jandarma Karakolu'na götürüldüler. 

GÖZALTILAR SERBEST

Gözaltına alınan işçiler ve sendika yöneticileri serbest bırakıldı.