Gözaltına alınan sosyalistlerin tümü serbest bırakıldı

Gözaltına alınan sosyalistlerin tümü serbest bırakıldı

İstanbul’da ESP, SGDF ve SKM'ye dönük yapılan operasyonda gözaltına alınanlar Çağlayan Adliyesi'ne getirilirken, adliye önünde yapılan basın açıklamasında "Faşizmi yıkacağız" denildi.

İleri Haber

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP); Sosyalist Gençlik Dernekleri'ne (SGDF) ve Sosyalist Kadın Meclislerine dönük yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 20 kişi serbest bırakıldı.

Savcılığın adli kontrol talebiyle Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edilen ETHA muhabiri Pınar Gayıp, Ela Deniz Albayrak, Gamze Toprak, Emrah Topaloğlu, Ümmühan Özdemir, Özge Doğan ve Helin Yılmaz, yurtdışına çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı.

Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, SGDF Eşbaşkanı Alev Özkiraz, İbrahim Gerçek, Zeynep Gerçek, Yaren Tuncer, Hüseyin İldan, Çınar Altan, Ömer Sinan, Hıdır Yılmaz, Birkan Polat, Nazlı Yöyler, Neslihan Duran, Azze Avşar da akşam saatlerinde serbest bırakıldı.

GÖZALTINA ALINAN İSİMLER ADLİYEYE GETİRİLDİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) ve Sosyalist Kadın Meclisleri'ne (SKM) dönük başlattığı soruşturma kapsamında çok sayıda kişinin evi basılarak gözaltına alınmıştı. ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, ESP üyeleri Hüseyin İldan, Çınar Altan, Ömer Sinan, Hıdır Yılmaz, Emrah Topaloğlu, Zeynep Gerçek, İbrahim Gerçek, SGDF Eş Başkanı Alev Özkiraz, SGDF üyeleri Ela Deniz Albayrak, Özge Doğan, Nazlı Yöyler, Yaren Tuncer'in yanı sıra ETHA muhabiri Pınar Gayıp ve HDP PM üyesi Helin Yılmaz da gözaltına alınan isimler arasındaydı.

Gözaltına alınan isimler İstanbul Çağlayan Adliyesi'ne getirildi. 

ESP, SGDF ve SKM üyeleri adliye önünde basın açıklaması düzenlerken, gözaltına alınanların serbest bırakılması çağrısı yapıldı.

'MEŞRU OLMAYAN BİR İKTİDARLA ÜLKEYİ YÖNETMEYE ÇALIŞIYORLAR'

Basın açıklamasında konuşan ESP Eş Genel Başkan Yardımcısı Beycan Taşkıran, "Bedeli ne olursa olsun gerçeği haykırmaya devam ediyoruz. Sokaktaki mücadelemiz bunu gösteriyor. Özgürlüğün kapılarını birlikte açacağız" ifadelerini kullandı.

HDK Sözcüsü İdil Uğurlu ise "AKP-MHP bloğu her geçen gün kan kaybetmesinin yanı sıra toplumdaki karşılığını da kaybetmeye başladı. Artık meşru olmayan bir iktidarla ülkeyi yönetmeye çalışıyorlar ama yönetemiyorlar. Bu halk, Türkiye toplumu, işçiler, kadınlar, gençler olarak hakkı olan şeyi talep ediyoruz. Bunu talep ederken de yeni yaşamı kurmak gibi bir iddiamız var. Biz tüm baskılara ve gözaltılara rağmen Türkiye'de yaşayan herkesin hak ettiği barışı alacağız" dedi.

Basın açıklamasında SGDF Eş Genel Başkanı Deniz Bahçeci de söz alırken şunları kaydetti:

"Saray'ın talimatıyla gözaltına alınan 20 sosyalist için Çağlayan Adliyesi önündeyiz. Saray'a karşı itiraz eden, söz söyleyen, eyleme geçen kim varsa aynı faşist cendere ile karşılaşıyor. Sosyalistler, demokratlar, yurtseverler, devrimciler gözaltına alınıyor, tutuklanıyor. Kürt halkına dönük imha ve asimilasyon politikaları devam ediyor. Kürtler helikopterlerden atılıyor. Alevilerin evleri işaretleniyor. Kadınlar erkek egemen politikalarla kontrol altına alınmak isteniyor. Ancak gençlerin, kadınların, ezilenlerin itirazını, öfkesini bastıramıyor. İşte bu operasyon bu isyana dönük operasyondur. Biz asla vazgeçmeyeceğiz."