'Gözaltına alınan HDP Gençlik Meclis üyeleri açlık grevine başladı'

'Gözaltına alınan HDP Gençlik Meclis üyeleri açlık grevine başladı'

HDP Gençlik Meclisleri üyelerinin adreslerine baskınlar düzenlenerek 36 kişinin gözaltına alınmasının ardından gözaltındaki üyelerin açlık grevine başladığı bildirildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisleri üyelerine dönük İstanbul merkezli başlatılan soruşturma kapsamında bir kente adreslere baskınlar düzenleyen polis, 36 kişiyi gözaltına aldı.Gözaltına alınanların darp edilerek işkenceye maruz kaldıkları iddia edildi.

Dün adliyeye sevke dilen 36 kişinin gözaltı süreleri 4 gün daha uzatıldı. Gözaltında bulunan gençlerin kötü muamele ile karşılaştıkları iddia edildi.  
 
GÖZLATILARLA İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI

HDP Diyarbakır Bağlar binasında gözaltılar ile ilgili basın toplantısı düzenlendi.  HDP Diyarbakır Milletvekilleri Musa Farsioğulları, Saliha Aydeniz, HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Zeyat Ceylan’ın katıldığı basın açıklamasını, HDP Gençlik  Üyesi Abdulbahri Mavlay  okudu.  AKP-MHP bloğunun bu gözaltılarla “siyasi soykırım operasyonuna” bir yenisini eklediğini belirten Mavlay, gözaltılara tepki gösterdi.

36 KİŞİ AÇLIK GREVİNDE

Ev baskınlarında 6’ı Yürütme Kurulu üyeleri olmak üzere, toplam 36 arkadaşlarının gözaltına alındığını ifade eden Mavlay, “Diyarbakır’da gözaltına alınan üyelerimizden Gülistan Yılmaz, Ağrı’da gözaltına alınan Nurullah Özğün, İzmir’de gözaltına alınan Alaaddin Adanır ve il dışından getirilen diğer arkadaşlarımız çıplak arama ve işkenceye maruz bırakılmıştır.  Aynı şekilde haklarında 4 günlük gözaltı kararı uzatılmasına dönük adliyeye getirilen yoldaşlarımız ters kelepçe ile getirilmiştir. Adliye dönüşünde de yürütme üyemiz Metin Yılmaz Vatan Emniyet Müdürlüğünde çıplak arama dayatmasını kabul etmemesiyle birlikte kamerasız ve karanlık bir odada işkence görmüş ve yürümekte zorlandığına dair bilgi vermiştir.  36 arkadaşımız bu işkencelere karşı açlık grevine başlamıştır. Açlık grevinde bulunan yoldaşlarımıza getirilen su ve şeker verilmeyerek işkence arkadaşlarımıza karşı devam etmiştir.  Dün itibariyle 36 kişiden 6 arkadaşımız adli kontrolle serbest bırakılmıştır” dedi.

'ARKADAŞLARIMIZI SERBEST BIRAKIN'

İktidar bloğunun gözaltılarla HDP Gençlik Meclisi’nin çalışmalarını kriminalize etmeye çalıştığını ifade eden Mavlay, “İktidar medyası ve yargısı bilmelidir ki; bizler meşruiyetimizi ve haklılığımızı halkımızdan ve mücadelemizin haklılığından alıyoruz. Bizi yıldırmaya yönelik gözaltı ve tutuklama operasyonlarına karşı bir adım dahi geri atmayacağız. Arkadaşlarımızı derhal serbest bırakmaya çağırıyoruz” diye konuştu.