Gözaltına alınan havalimanı işçileriyle dayanışma eylemine polis engeli

Gözaltına alınan havalimanı işçileriyle dayanışma eylemine polis engeli

Gözaltına alınan 3'üncü Havalimanı işçilerinin serbest bırakılması ve taleplerinin kabul edilmesi için İstanbul ve Ankara'da düzenlenen basın açıklamalarına polis saldırdı.

İzel Sezer / Kadıköy

İnşaatına başlandığı günden beri iş cinayetleri ve kötü çalışma koşullarıyla gündeme gelen 3'üncü Havalimanı şantiyesinde bulunan işçilerin, dün sabah itibariyle başlattığı iş bırakma eylemleri 2. gününde. Bugün sabaha karşı düzenlenen jandarma baskınlarıyla işçiler gözaltına alınmıştı.

Çalışma koşullarının iyileştirilmesini istedikleri için gözaltına alınan 543 işçiye destek olmak amacıyla bugün saat 19.00'da İstanbul Kadıköy Khalkedon Meydanı'nda ve Ankara'da Dev Yapı-İş ve İnşaat-İş Sendikası tarafından yapılmak istenen basın açıklamasına polis saldırdı.

GÜNCELLEME 21.15

Kadıköy ve Ankara'da yapılan eylemlerde polisin işçilerle dayanışmak isteyenleri işkenceyle gözaltına aldığı fotoğraflar sosyal medyada tepki topladı. İnşaat-İş Sendikası'nın iki temsilcisi ve DİSK Yönetim Kurulu üyesi Kanber Saygılı'nın da gözaltına alındığı öğrenildi.

GÜNCELLEME 20.15

Gözaltılarla ilgili bilgi almak için Rıhtım Karakolu'na gelen HDP milletvekilleri Saruhan Oluç ve Rıdvan Turan içeri alınmıyor. Gözaltına alınan kişilerle ilgili milletvekillerine bilgi de verilmiyor. Karakolda tutulan ve yaşları 18'den küçük olan iki kişinin ise çocuk şubeye götürüldüğü öğrenildi.

GÜNCELLEME 19.53

Üçüncü Havalimanı işçileriyle dayanışma amacıyla Kadıköy'de yapılan eylemde net olmayan bilgiye göre 40'a yakın kişi gözaltına alındı. Gözaltılar Kadıköy Rıhtım Karakolu'nda bekletiliyor.

GÜNCELLEME 19.40

Gözaltına alınan 543 inşaat işçisiyle dayanışmak için Ankara'da toplanan kitleye polis saldırdı. İnşaat-İş Sendikası Ankara Temsilcisi dahil çok sayıda kişi gözaltına alındı.

GÜNCELLEME 19.15

Gözaltına alınan 3'üncü havalimanı işçileriyle dayanışmak için Kadıköy'de toplanan kitleye polis müdahele etti. Sloganlarla ara sokaklarda yürüyen kitleye polis plastik mermi ve biber gazıyla saldırıyor. Polisin eyleme katılmak isteyen yurttaşları taciz ederek engellemeye çalıştığı belirtilirken, "Sen işçi falan değilsin şu ojelerine bak" diyerek bir kadını sözlü taciz ettiği görüldü.

GÜNCELLEME 18:41

İnşaat-İş ve Dev Yapı-İş Sendikası'nın çağrısıyla, gözaltına alınan 543 işçinin serbest bırakılması için yapılacak basın açıklaması öncesinde polis Kadıköy Khalkedon Meydanı'nı ablukaya aldı. Polisin basın açıklamasını engelleme kararı olduğu belirtildi.