Gözaltına alınan DEV TEKSTİL üyelerinin 7’si tutuklandı

Gözaltına alınan DEV TEKSTİL üyelerinin 7’si tutuklandı

DEV TEKSTİL Çorlu Temsilciliği’ne yönelik polis baskınlarında gözaltına alınan 17 kişiden 7’si tutuklandı.

Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası’nın (DEV TEKSTİL) Çorlu şubelerine yapılan operasyonda gözaltına alınan 17 kişiden 7’si tutuklandı.

Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Büro Amirliği ekipleri, geçtiğimiz günlerde DEV TEKSTİL üyelerine ve yöneticilerine gerçekleştirdikleri baskınlarla gözaltına almışlardı. Gözaltına alınan DEV TEKSTİL üyelerinin 7’si tutuklandı.

DEV TEKSTİL konuyla ilgili açıklama yayımladı.

Açıklama şu şekilde:

'BASKILAR, GÖZALTILAR, TUTUKLAMALAR DEVRİMCİ SINIF FALİYETİMİZİ ETKİLEYEMEZ'

4 Ekim Cuma günü sendikamıza dönük gerçekleşen operasyon ile birlikte toplam 17 yoldaşımız ve arkadaşımız gözaltına alındılar. 8 günlük gözaltı süresi sonucu savcılığa çıkartıldılar.

Sendika üyemizin ve temsilcimizin de aralarında olduğu 7 kişiye tutuklama kararı çıkartıldı. 4 arkadaşımıza da haftada 3 gün adli kontrol şartı verildi.

Ülkemizde hukukun bir paspas gibi ayaklar altına serildiği şu günlerde, yasaların ne kadar işlevsiz olduğunu, bu yasaların sadece sermaye devletini ve patronları korumak üzerine kurulu olduğunu bir kez daha bizlere gösterdi. Baskılar, tutuklamalar bizleri mücadelemizden alıkoyamayacaktır