Görevinden istifa ettirilen AKP'li başkan ağladı

Görevinden istifa ettirilen AKP'li başkan ağladı

Görevinden istifa ettirilen AKP'li belediye başkanı ağlayarak, "Nasıl bu insanları böyle gözü yaşlı bırakırsınız. Bu ihaneti 2019 Mart ayında soracaksınız arkadaşlar" dedi.

Zonguldak'ın Gökçebey ilçesi Belediye Başkanı AKP'li Vedat Öztürk, görevinden ve partisinden istifa etti. Belediye binası önünde halka hitap ederek istifasını açıklarken gözyaşlarını tutamayan Öztürk, "Bugün Vedat Başkan istifa ediyor, ettiriliyor yani arkadaşlar" dedi.

Parti binası önünde basın açıklamasında bulunan Öztürk sıklıkla 2019 seçimlerini işaret etti.

 Öztürk, şunları dedi:

‘BU İHANETİ 2019’DA SORACAKSINIZ’

“Benimle ilgili kim spekülasyon yapıyorsa, kim ne söylüyorsa biz buradayız, ailem de burada. Bana yazılanları, çizilenleri ne varsa benim ailem bilir. Şimdi beyefendi diyormuş ki ‘Biz bir şey söylersek hanımı rencide olur.’ Böyle bir şey yok. Benim hanımım ne yaptığımı, nasıl gezdiğimi biliyor arkadaşlar. Böyle bir durum yok, ama o şer güçler, biz buraları imar ederken bizim altımızı oymaya kalktılar. Böyle bir terbiyesizlik, böyle bir şey yok. Nasıl bu insanları böyle gözü yaşlı bırakırsınız. Bu ihaneti 2019 Mart ayında soracaksınız arkadaşlar.”

'2019 SEÇİMLERİNDE O SANIKTAN TOP MU ÇIKAR BOMBA MI ÇIKAR GÖRCEĞİZ'

 “Niye şimdi düğmeye basıldı? Gündüz projelerle gece de bu şer odaklarıyla uğraşıyorum. En sonunda düğmeye basıldı. Bugün Vedat Başkan istifa ediyor, ettiriliyor yani arkadaşlar, açık konuşayım. Şimdi bir belediye başkanı halkın oyuyla gelmiş. Bu kadar vefa olur. İnsanın hatası olur mu, olur. Herkesin hatası olur mu, olur. ‘Hatası olmuş, onu şöyle yapalım, düzeltelim’ denir. Muhatap bulamıyorsunuz arkadaşlar. Bu ne demek biliyor musun? Yüzde 50’yi silip atmak demektir. Onların düşüncesi şu: 2019’a kadar yeni belediye başkanını hazırlarız, hem toparlanırız. Ben de diyorum ki 2019 seçimlerinde o sandıktan top mu çıkar bomba mı çıkar hep birlikte göreceğiz” 

‘SULAR ÇEKİLİNCE KARINCALAR BALIKLARI YER’

Öztürk, göreve geldiğinden  bu yana şer odaklarıyla uğraştığını ifade ederek şöyle devam etti:

“Gökçebey’imizin gelişmesini istemeyen şer odakları tarafından seçildiğim günden bugüne kadar kumpas, karalama kampanyaları ve yaptığımız yatırımları değersiz gösterme çabaları karşısında mücadele etmekten çok yoruldum, ama yılmadım. Yaptığımız bütün hizmetler ve vatandaşlarımızın manevi destekleri beni hep ayakta tutmuştur. Şimdilik aranızdan geçici bir süre için ayrılıyorum. Bu sevda daha bitmedi. Şükür Allah’a yolsuzluğumuz yok, usulsüzlüğümüz yok, FETÖ bağlantımız yok. Başarısızlığımız, çalışmazlığımız hiç yok. Veremeyeceğimiz hiçbir hesabımız da yok. Buna rağmen AKP ailesi içinde siyaset yapma imkanımın kalmadığını üzülerek görüyorum. Bugünden itibaren AKP belediye başkanlığımdan ve AKP üyeliğimden istifa ediyorum. Kendimle ilgili herhangi bir korkum yok. Tek üzüntüm başlamış olduğumuz ve yapımına devam ettiğimiz projelerimizin sekteye uğrama ihtimali ve halkımızın bundan zarar görecek olmasıdır. Sular yükselince ırmak bulanır. Bulanık suda balıklar karıncayı yer. Sular çekilince bu sefer de karıncalar balıkları yer. Kimin kimi yiyeceği önümüzdeki günlerde belli olacak. Bu bir atasözüdür. Kimin kimi yiyeceğini zaman gösterecek.”(DHA)