Görevinden alındığı söylenen Ceyhan Belediye Başkanı Aydar: Görevimin başındayım

Görevinden alındığı söylenen Ceyhan Belediye Başkanı Aydar: Görevimin başındayım

CHP Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, hakkındaki görevden alınma iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Bu bir siyasi darbedir" dedi

Adana'da Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar'ın, geçmişte yargılandığı suçlardan aldığı 24 ay cezanın kesinleşmesi gerekçesiyle İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alındığı ve yerine Ceyhan Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz başkan olarak atandığı duyurulmuştu. 

Kadir Aydar'a saat 11:25 itibariyle herangi bir tebligatın olmadığı belirtildi.

Bu arada YSK'nin kararı beklenirken bir açıklama yapan Aydar "Görevden el çektirilme kararı Belediye ile alakalı değil. 2007 yılında üniversitede yaşanan bir olaydan ötürü 10 aylık bir cezam vardı. Bu ceza siyasi yasak kapsamındaydı. Ancak hesaplarımıza göre adaylığım öncesinde bu yasak sona erdi. Zaten bu noktada da adaylığıma herhangi bir engel görülmedi. Ancak YSK yasağın bitiş tarihini 2020 yılı olarak hesaplamış. Sonuçta bu yıl sonunda siyasi yasağım sona erecek ve görevime devam edeceğim” dedi.

"SİYASİ BİR DARBE"

Kadir Aydar, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada ise "Değerli Hemşehrilerim; kamuoyunda Ceyhan Belediyemize kayyum atandığına dair iddialar kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Şahsıma hukuka aykırı bir biçimde siyasi yasak getirilerek adeta siyasi darbe uygulanmaya çalışılmaktadır" dedi.

 

DAHA FAZLA