Görevden alındığına inanmayan Melih Bulu, 'yalan haber' paylaşımını sildi

Görevden alındığına inanmayan Melih Bulu, 'yalan haber' paylaşımını sildi

Melih Bulu, Resmi Gazete'de yayımlanan kararla görevden alındığına inanmayarak yaptığı "Oyuna gelmeyin çocuklar, uyuyun" paylaşımını bir süre sonra sildi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2 Ocak 20212'de Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne atanan AKP'li Melih Bulu, bu gece Resmi Gazete'de yayımlanan kararnameyle görevden alındı. Bulu'nun sosyal medyadan yaptığı paylaşım, görevden alınmadan önce kendisine haber dahi verilmediğini ortaya koydu.

Görevden alma kararının Resmi Gazete'de yayımlanması sonrası sosyal medyadan yapılan paylaşımlara tepki gösteren Melih Bulu, Instagram hesabından yaptığı paylaşımla, haberin ¨yalan¨ olduğunu öne sürdü. Bulu, daha önce hakkında çıkan istifa haberine ilişkin yaptığı açıklamaya atıf yaparak, "Hakkımda şu an Twitter gündeminde olan konuya cevabım yine eskiden çıkan asılsız haberle aynıdır; Peki bundan şeyin haberi var mı? Mesela benim :)" diye yazdı.

Melih Bulu bu paylaşımını kısa bir süre sonra sildi.

BOĞAZİÇİLİLERDEN KUTLAMA

Kayyum Melih Bulu'nun görevinden alınmasının ardından Boğaziçili akademisyenler ve öğrenciler kampuste toplandı. Aylardır sürdürdükleri nöbeti bir kez daha tutan akademisyenler, Bulu'nun gidişini çaldıkları bir şarkı ile kutladı:

"Bu devirde kimse sultan değil, hükümdar değil, bezirgan değil; bu kadar güvenme hiç kendine kimse şah değil, padişah değil."

DAHA FAZLA