Görevden alınan HDP’li belediye eş başkanlarına ‘nükleer silahla öldürme’ suçlamasıyla dava

Görevden alınan HDP’li belediye eş başkanlarına ‘nükleer silahla öldürme’ suçlamasıyla dava

Görevden alınan Kulp Belediyesi Eşbaşkanları Mehmet Fatih Taş ve Fatma Ay'a "Nükleer, biyolojik, kimyasal silah kullanarak öldürme" suçlamasıyla dava açıldı. Eşbaşkanlar hakkında, 8 defa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Diyarbakır’ın Kulp ilçesi Ağaçkorur köyü Beyrok mevkiinde, 12 Eylül’de 7 kişinin öldüğü patlama nedeniyle görevden alınarak tutuklanan Kulp Belediyesi Eş başkanları Mehmet Fatih Taş ve Fatma Ay ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) İlçe Eş başkanı Mehmet Abidin Karaman, Kulp Belediyesi Fen İşleri Müdürü Şener Aktaş, patlamada Ahmet Ay adlı yakınını kaybeden HDP’den belediye başkan adaylığı Yüksek Seçim Kurulu tarafından reddedilen Mehmet Emin Ay, Kulp Belediye Meclis Üyesi Yücel Çete, kepçe operatörü Ümit Fidan hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

Mezapotamya Ajansı’ndan Aydın Atay’ın haberine göre, Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianamede, Eş başkan Ay ve Taş’a ile Şener Aktaş’a “Terör örgütü propagandası yapmak”, “Tasarlayarak öldürme, tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma veya el değiştirme”, “Devletin birliğini ve ülke bütünlüğü bozma”, “Suçu ve suçluyu övmek”, “Yangın, su baskını, tahrip, batırma, bombalama ya da nükleer, biyolojik, kimyasal silah kullanarak öldürmek”le suçlandı. İddianamede, Abidin Karaman, Ümit Fidan, Yücel Çete ve Mehmet Emin Ay’a da “Terör örgütü propagandası yapmak” ve “Suçu ve suçluyu övmek” dışında aynı suçlamalar yöneltildi.