Gömeç’te deniz manzaralı çöplük

Gömeç’te deniz manzaralı çöplük

Edremit Körfez'inde sahiller sorumsuz tutumlar sebebiyle çöplüğe dönüşüyor.

Balıkesir’in Edremit Körfezi’nde yer alan Gömeç yerleşkesinin sahilleri kişi ve kurumların sorumsuz tutumları nedeni ile adeta bir çöp toplama alanına dönüşüyor. Yaşam savunucuları ve çevre gönüllüleri bu duruma tepki gösteriyorlar.

Evrensel’in aktardığına göre Gömeç Belediye Başkanı Mehmet İrem Himam, göreve geldiğinde bu durumla karşılaştığını ifade ederek, temizlik işleri yetkilisini o bölgelere çöp boşaltılmaması konusunda uyardığını ama kendi bilgisi dışında dökülüyor ise bu konuyu bundan böyle daha sıkı kontrol edeceğini dile getirdi, Himam, kendileri dışında yörede bulunan birçok site ve inşaat müteahhitlerinin geceleri oralara atıklarını bırakıyor olduklarını da sözlerine ekleyerek o alanların aslında moloz alanı olmadığını ve Büyükşehir Belediyesinden defalarca talepte bulunmalarına karşın yer tahsisi yapılmadığına dikkat çekti.

‘DENİZE SIFIR VİLLALARDAN SONRA DENİZE SIFIR ÇÖPLÜK’

Gömeç ve yöredeki birçok çevre örgütünün tepkisini çeken bu durum: “Denize sıfır yazlık villalarımız vardı, şimdi ise denize sıfır çöplüğümüz de oldu” şeklinde yorumlanıyor. Sahildeki bataklıkların kuralsızca doldurulması da çevre örgütlerinin tepkisine sebep oluyor. Gömeç Çevre Platformu Sözcüsü Zehra Erkün, sahillerde yeni yerleşim yerleri elde edilerek yeni rant alanları kazanmanın amaçlandığına vurgu yaptı. Birkaç yıl önce internet ortamında yer alan Gömeç/Port projesi ile söz konusu alanlarda Venedik benzeri bir yapılaşmanın hedeflendiğine dikkat çeken Erkün bu çevre katliamının sonlandırılması için mücadelelerinin sürdüğünü dile getirdi.

DAHA FAZLA