Gölcük Tabiat Parkı çete liderinin kardeşine satıldı

Gölcük Tabiat Parkı çete liderinin kardeşine satıldı

Gölcük Tabiat Parkı, Avrasya Feribotu'nu kaçırma ve Swiss Hotel baskınından dolayı çete lideri olmaktan hüküm giyen Muhammet Tokcan'ın kardeşi Kurtuluş Tokcan'a satıldı.

Bolu Belediyesi tarafından Gölcük Tabiat Parkı, 22 yıllığına özel bir şirkete satılmak için ihaleye çıkarıldı. İhale, çete lideri olmaktan hüküm giyen Muhammet Tokcan'ın kardeşi Kurtuluş Tokcan'a verildi.

HALKTAN TEPKİ

İhale Bolu Belediyesi salonunda düzenlenirken, belediye binası önünde de eylem vardı. Gölcük Platformu üyeleri tarafından düzenlenen eylemde, doğa harikası tabiat parkının 22 yıllığına satılarak yapılaşmaya açılmasına tepki gösterildi. 

GÖLCÜK TABİAT PARKI'NA NE YAPILACAK?

İhale kapsamında Gölcük Tabiat Parkı'nı 22 yıllığına "kiralayan" özel şirket, park sınırları içinde belirlenen alana, dağ köşkü ve 25 bungalov yapılacak. Bunun yanı sıra göl kenarında bulunan restoranın yanına da 19 odalı butik otel ve ormanın içine de 5'er kilometrelik patikalar yapılacak. Gölcük ile Karacasu beldesi arasında ise 1.5 kilometre uzunluğunda dağ kızağı ve 3 kilometrelik teleferik hattı kurulacak.

MUHAMMET TOKCAN KİMDİR?

Muhammet Tokcan, 1996 yılında bir grup şahısla birlikte Trbazon'dan Gürcistan'a giden ve 211 yolcunun bulunduğu Avrasya Feribotu'nu İstanbul'a kaçırmasıyla adını duyurdu. Tokcan feribotu, Rusya'ya karşı savaşan Çeçen gruplara destek amacıyla karçırdıklarını açıkladı. Kaçırma olayıyla ilgili 8 yıl hapis cezası alan Tokcan, cezasını çektiği Dalaman Yarıaçık Cezaevi’nden firar etti. Firari olan Tokcan, 29 Nisan 1999’da Atatürk Havalimanı’ndan Kosova’ya gitmek isterken yakalandı ancak 2000 yılında aftan yararlanarak tahliye edilmişti. 

Tokcan 2001 yılında 20-25 kişilik silahlı bir grup ile İstanbul'da Swiss Hotel'e düzenlenen baskın ile bir kez daha gündeme geldi. Tokcan bu baskın nedeniyle de "çete kurmak" suçlamasıyla hapse girse de kısa sürede serbest kaldı. Tokcan 2012 yılında da iflas eden Denet Cıvata adlı fabrikayı bedelsiz olarak devralmasıyla gündeme geldi. Bir grup şahısla birlikte fabrikaya gelen Tokcan, fabrika işçilerini zorla dışarı çıkarıp, fabrikadaki makineleri TIR'larla kaçırdı.

Muhammet Tokcan son olarak 7 Haziran 2015 seçimleri öncesinde AKP'den aday adaylığı başvurusu yapmasıyla gündeme geldi. 

DAHA FAZLA