Gökhan Güneş’in kaçırılması Meclis gündeminde: 'Neden açıklama yapılmıyor?'

Gökhan Güneş’in kaçırılması Meclis gündeminde: 'Neden açıklama yapılmıyor?'

Kenanoğlu, kaçırılma olayıyla ilgili “Gündüz vakti herkesin gözü önünde 90’lı yılları aratan bir kaçırılma olayı Türkiye’de birçok kayıp vakasına karşı İçişleri Bakanlığı’nın sessizliğini koruduğu olayları tekrar anımsatmaktadır” dedi.

İleri Haber

HDP’li Ali Kenanoğlu, Gökhan Güneş’in kaçırılmasını Meclis gündemine taşıdı. Kenanoğlu, İçişleri Bakanı Soylu’ya “Kaçırılma anı kamera kayıtlarında olan bu olay neden aydınlatılmamaktadır?” diye sordu.

Gökhan Güneş isimli genç 20 Ocak 2021 tarihinde İstanbul İkitelli’den Başakşehir’e işine gitmek için otobüse binmiş ve indiği durakta kendisini bekleyen bir grup kişi tarafından kaçırılmıştı. Gökhan Güneş hakkında olayın üzerinde geçen 5 günün sonunda kaçırılma anına ait kamera kayıtları olmasına rağmen resmi bir açıklama yapılmadı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu, konuyu Meclis gündemine taşıdı. “Gündüz vakti herkesin gözü önünde 90’lı yılları aratan bir kaçırılma olayı Türkiye’de birçok kayıp vakasına karşı İçişleri Bakanlığı’nın sessizliğini koruduğu olayları tekrar anımsatmaktadır” diyen Kenanoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti:

1- Gökhan Güneş’i kimler kaçırmıştır? Gökhan Güneş nerededir?

2- Her yerde mobeselerin bulunduğu, kaçırılma anı kamara kayıtlarında olan bu olay neden aydınlatılmamaktadır?

3- Kamaralara yansıyan kaçırılma anındaki kişiler neden tespit edilememektedir? Araçların plakasının tespiti için neden çalışma yapılmamaktadır?

4- İçişleri Bakanlığı 5 gündür bu kaçırılma olayı ile ilgili neden bir açıklama yapmamaktadır?