Gökçek’in tehdit ettiği Tuna çark etti

Gökçek’in tehdit ettiği Tuna çark etti

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, eski başkan Melih Gökçek’in “Seni insan yüzüne çıkamaz hale getiririm” tehdidinin ardından çark etti. Geri adım atan Tuna, açıklamalarının arkasında durmayarak “Durum Melih beyin dediği gibi” diye konuştu.

İleri Haber

AKP'li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamada, belediyenin hafriyat gelirinin aylık 30 bin Türk Lirası iken, belediyeye devrolduktan sonra ortalama 15 milyon TL'ye çıktığını söylemiş, Tuna, hafriyattaki gelir artışına dikkat çekerken, isim vermeden kendisinden önceki başkan Melih Gökçek'i eleştirmişti.
[ih2]

Tuna’nın gündeme oturan bu açıklamasının ardından eski başkan Melih Gökçek jet hızıyla yanıt vererek, Tuna’yı “Seni insan içine çıkamaz hale getiririm” ifadeleriyle tehdit etmişti.

Yaşananların ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, yaptığı yeni açıklamada çark etti. Eleştirilerinin arkasında durmayan ve geri adım atan Tuna, Melih Gökçek ile ilgili " İnşaat sezonunun ivmesine göre de bu tür gelirler değişkendir. Bu rakamlar Melih Bey’in de belirttiği gibi değişkendir” şeklinde bir açıklama yaptı.

Mustafa Tuna'nın açıklamaları şu şekilde:

ÇARK ETTİ, “MELİH BEYİN DEDİĞİ GİBİDİR” DEDİ

“Geçtiğimiz günlerde A Haber’de Ankara Temsilcisi Sayın Murat Akgün ile “özel röportaj” programında birçok soruyu yanıtladık. Fakat programdaki bir soru ve yanıt polemik haline getirildi. Verdiğim cevap spontane gelişti. Melih Gökçek’i suçlamak ve karalamak niyeti ile bir söz söylemedim. Konu bazı çevrelerce Sayın Melih Gökçek’e karşı bir algı oluşturmaya doğru yöneldi. Herkesin bilmesini isterimki, ben kimseyi hırsızlıkla suçlamadım; suçlayamam da. Hafriyat gelirleri dönem dönem artış - azalış gösterebilir. Yıldan yıla da farklılık gösterebilir. İnşaat sezonunun ivmesine göre de bu tür gelirler değişkendir. Bu rakamlar Melih Bey’in de belirttiği gibi değişkendir.”

‘ART NİYETLİ’

Bazı çevrelerin abarttığı rakamlar kamuoyunu yanıltma amaçlı olup art niyetlidir. Bizim için önemli olan bize verilen görevi en iyi şekilde yerine getirmektir. Lütfen satır aralarından kimse cımbızla bir şeyler çıkarıp “niyet okuyuculuğu” rolüne bürünmesin.”