Gökçek'in kedisi de kaldırılıyor

Gökçek'in kedisi de kaldırılıyor

Ankara'nın kedili logosu değişiyor.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla istifa eden Melih Gökçek’in "kedili logosu", Ankaralıların talebi doğrultusunda değiştiriliyor.

Sözcü’den Deniz Ayhan’ın aktardığına göre, Gökçek, Ankara’nın “Hitit Güneş Kursu” olan amblemi yerine, cami minaresi ve üç yıldızdan oluşan yeni bir amblem getirmiş ve Ankara kedisini de logo olarak belirlemişti. Ankaralıların beğenmediği yeni logo için davalar açılmış, Danıştay da 3 bıyıklı “Gülen Ankara Kedisi” logosunu iptal etmişti. Gökçek ise, Danıştay tarafından Eylül 2011’de verilen iptal kararı üzerine, kediye bıyık ekleyerek logoyu Belediye Meclisi’nden geçirmişti.

Ancak Gökçek, yeni logo için de dava açılıp iptal kararı çıkınca, bu kez daha önce 3 bıyığı olan kedinin bir bıyığını kesip 2 bıyıklı kedi haline dönüştürmüştü. 

Söz konusu logonun, Gökçek’in ‘Kanal Ankara’ projesini iptal eden yeni Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna tarafından, Ankaralıların talebi üzerine değiştirileceği öğrenildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Makamı’nın önüne Melih Gökçek döneminde konulan 'meşhur' fıskiye de geçen hafta kaldırılmıştı.