Gökçek'in fıskiyesini önce kırıp sonra kaldırdılar

Gökçek'in fıskiyesini önce kırıp sonra kaldırdılar

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Makamı’nın önündeki fıskiye yeni Başkan Mustafa Tuna döneminde kaldırıldı. Haziran Direnişi döneminde "Belediyenin önündeki fıskiyeyi kim kırdı" tweeti gündem olmuştu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Makamı’nın önüne Melih Gökçek döneminde konulan ve Haziran Direnişi döneminde Gökçek adıyla açılan parodi hesaptan atılan “Belediyenin önündeki fıskiyeyi kim kırdı” tweetiyle gündem olan fıskiye, yeni Başkan Mustafa Tuna döneminde kaldırıldı. Melih Gökçek bu tweet ile Twitter’da TT listesine farklı etiketlerle girmişti.

Hürriyet’ten Murat Yılmaz’ın aktardığına göre; sosyal medyada uzun süre alay konusu olan 'fıskiye'deki s harfi yerine ş harfiyle 'fışkiye' kelimesi kullanılarak “Fışkiye’yi kim kırdı” paylaşımları yapılmıştı. Twitter dışında da Gökçek ve 'fıskiye' adına monte, şiir, video gibi birçok paylaşım gündemde yerini almıştı.

Başkanlık girişinin tam karşısında yemekhaneye ara geçiş alanında yer alan kuğu motifli fıskiyeden uzun süredir su akmıyordu.