Gökçek’in Ankara’daki milyonluk vurgunu ortaya çıktı

Gökçek’in Ankara’daki milyonluk vurgunu ortaya çıktı

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Gökçek başkanlığı döneminde hafriyat gelirinin 30 bin TL olarak gösterilirken, şu anda 15 milyon TL olarak kayda girmesi Gökçek’in belediyede yaptığı vurgunu gözler önüne serdi.

Melih Gökçek döneminde Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin hafriyat gelirleri sürekli olarak kamuoyunda gündeme gelip tartışmalara konu olmuştu. A Haber televizyonuna röportaj veren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna ise belediyenin hafriyat gelirinin aylık 30 bin Türk Lirası iken, belediyeye devrolduktan sonra ortalama 15 milyon TL'ye çıktığını söylemesi akıllarda yeni soru işaretlerine neden oldu.

‘30 BİN TL NEREDE, 15 MİLYON NEREDE?’

Tuna, isim vermeden Melih Gökçek'i eleştirdiği açıklaması, “30 bin nerede 15 milyon nerede? Aradaki 14 milyon 970 bin liranın ne oldu?” sorularını akıllara getirdi.

Melih Gökçek'in Belediye Başkanı olduğu dönemde Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin hafriyat gelirleri kamuoyunda siyasi isimler tarafından da gündeme getirilmiş, çeşitli tartışmalara konu olmuştu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Tuna’nın hafriyat gelirlerindeki uçurumu ortaya çıktığı sözleri şöyle:

“Hafriyat gelirleri önceden aylık 30 bin TL idi. Bize devrolduktan sonra aylık ortalama 15 milyon TL oldu. İnşaat sezonunun yavaşladığı bir dönemdi üstelik. Hızlı bir sezonda bu gelir aylık 15 milyon TL’yi de aşar. Belediye olarak inşaatlardan alınan bazı ücretler var. Önümüzdeki hafta Büyükşehir Belediye Meclisimize bir önerge sunacağız. Belediye Meclisi yetkisinde olan belediye gelirlerinde yarı yarıya bir indirim yaparak, inşaat sektörüne bir katkımız, desteğimiz olsun istiyoruz.”

MELİH GÖKÇEK DÖNEMİNDE HAFRİYAT İŞLERİ ANKARASPOR A.Ş.’YE VERİLMİŞTİ

Melih Gökçek'in oğlu Ahmet Gökçek'in de yöneticiliğini yaptığı Ankaraspor, 2014 yılında ismini Osmanlıspor olarak değiştirmişti. Osmanlıspor, geçen yıl Melih Gökçek'in Ankara Büyükşehir Belediyesi koltuğunu bırakması sonrasında Süper Lig'den 1. Lig'e düştü.

Melih Gökçek'in başkanlığı döneminde, Ankara Belediyesi'nin hafriyat işleri Ankaraspor A.Ş.'ye verilmişti. Ankaraspor A.Ş. ile dönemin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek arasındaki ilişki, sık sık siyasiler tarafından da gündeme getirilmişti.

HAFRİYAT İŞİ GÖKÇEKLER'DEN ALINDI, BELEDİYE KASASINA MİLYONLAR GİRDİ

Melih Gökçek'in başkanlığı döneminde oğlu Ahmet Gökçek'in de yöneticilik yaptığı Ankaraspor A.Ş.'ye verilen hafriyat işi, Mustafa Tuna'nın başkan olmasından sonra Mart 2018'de 10 yıllığına belediye iştiraklerinden Ankara Kültür Etkinlikleri Ticaret (ANKET) A.Ş.’ye verildi.