Gökçek'in Ankapark'ına haciz geldi

Gökçek'in Ankapark'ına haciz geldi

2 milyar TL maliyete sahip olan ve Atatürk Orman Çiftliği'ne hukuksuz olarak yapılan Ankapark’a haciz geldi.

Atatürk'ün şartlı bağış vasiyeti ihlal edilerek Atatürk Orman Çiftliği'nde yapımına başlanan ve 2 milyar liraya mal olan Melih Gökçek’in çılgın projesi Ankapark'a haciz geldi. Parkı yöneten şirketin çok sayıda malına el konuldu.

Gökçek'in görevden ayrılmak zorunda bırakılmasından sonra önce atıl durumda kalan ancak daha sonra işletme hakkı, altıncı ihalede GBM Ticaret A.Ş. ile Çelik Ortak Girişim Grubu'na verilen Ankapark'ta haciz işlemi yürütüldüğü öğrenildi.

Birgün gazetesinin haberine göre, şirket tarafından Ankapark'a ürün ve mal servisi yapan esnafa verilen onlarca çekin karşılıksız çıkması sonrasında esnaf haciz yoluna gitti. Avrupa’nın en büyük tematik parkı olma iddiasına sahip Ankapark'ta başta bilgisayarlar olmak üzere, taşınabilecek malların büyük çoğunluğu haciz yoluyla alınmaya başlandı.

Ankara esnafına yaklaşık beş milyon TL borcu olduğu bildirilen şirketin bu parayı ödeyemeyecek durumda olduğu, parkın işletmesinden de zarar ettiği için hacizden başka bir yol kalmadığı dile getirildi.

İlk haciz işlemi geçen hafta yapılan Ankapark, faaliyete geçmesinden bu yana sık sık “hak gasplarıyla” da gündeme geliyor. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 31 Mart yerel seçimlerinden önce açılışını gerçekleştirdiği parkta çalışan işçilere maaş ödemesi adı altında “100’er TL” ödendiği iddia edildi.

DAHA FAZLA