Gökçek için cemevinde cenaze töreni düzenleniyor

Gökçek için cemevinde cenaze töreni düzenleniyor

Ölüm orucuna 323. günde son veren Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

İleri Haber

Konser yasakları ve baskılara karşı , 323 gün boyunca ölüm orucu yapan ve iki gün önce eylemini sonlandıran Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek yaşamını yitirdi.

Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek’in durumuna ilişkin bilgi aktaran Grup Yorum Direniş Evi, dün yaptığı açıklamada Gökçek’in sağlık durumunun kritik olduğunu belirterek ''Şarkılarımızı ona güç vermek için söyleyelim'' demişti.

Grup Yorum, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla İbrahim Gökçek'in kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdiği bilgisini paylaştı.

Grup Yorum'un avukatları, Bağımsız Türkiye Konseri için 5 Mayıs'ta İstanbul'daki üç meydan için valiliğe konser başvurusu yapmıştı. Gökçek, konser başvurusunun yapılması ve değerlendirmeye alınması üzerine 5 Mayıs Salı günü İbrahim Gökçek'in ölüm orucuna son verdiği duyurulmuştu.

GAZİ'DE TÖREN DÜZENLENECEK

Gökçek'in vasiyeti üzerine cenazesinin Gazi Cemevi'nden kaldırılacağı belirtildi. Buradaki törene çağrı yapıldı.

GÖKÇEK'İN CENAZESİ GAZİ CEMEVİ'NDE

Gökçek'in cenazesi marşlar ve sloganlar eşliğinde Gazi Cemevi'ne getirildi. Cenaze için cemevinde bulunanların bekleyişi marşlar ve sloganlarla devam ediyor. 

 

İbrahim'in babası Ahmet Gökçek: Çocuklarımız öncü oldu. Onların bayraklarını arkalarından gelenler taşıyacak.

 

 Mustafa Koçak'ın babası Hasan Koçak: Mustafa bedenini, adalete aç olan tüm insanlar için açlığa yatırdı.

CEMEVİNDE CENAZE TÖRENİ DÜZENLENİYOR 

Gökçek için Gazi Cemevi'nde düzenlenecek olan tören başladı. Gökçek, sloganlar, bayraklar ve marşlar eşliğinde uğurlanıyor.