Gökçeada'da 86 yaşındaki Rum yurttaş öldürüldü

Gökçeada'da 86 yaşındaki Rum yurttaş öldürüldü

Gökçeada’da 86 yaşındaki Rum yurttaş, elleri ve ayakları bağlı şekilde ölü bulundu. Çevre sakinleri, cinayetin toplumdaki "Rumlar zengindir" fikrinden ötürü işlenmiş olabileceğini dile getirdiler.

Gökçeada’da 86 yaşındaki Zafir Pinari isimli Rum yurttaş, elleri ve ayakları bağlı şekilde ölü bulundu. Pinari’nin ölümüne ilişkin 1 kişi gözaltında alınırken 3 kişinin olay ile ilgili arandığı belirtildi.

Avlaremoz'da yer alan habere göre Zarife Tepesi bölgesinde tek başına yaşayan Pinari’nin komşusu ona yemek götürdüğünde kapı açılmayınca jandarmaya haber verdi ve eve gelen ekipler Pinari’yi ölü buldu. Cenaze otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Bölge sakinleri, cinayetin arkasında "Rumların parası vardır" fikrinin toplumda yer etmesinin olduğunu savunurken; yaşanan cinayete ilişkin Rum Vakıfları Derneği Başkanı Laki Vingas da sosyal medya hesabı üzerinden “Bu acı haberi görünce,yine aynı şehir efsanesi aklıma geldi. Rumlar zengindir, parası, altını boldur! Bu zihniyet değişsin artık. Hayattaki ilk amacımız para değil, mutlu ve huzurlu yaşamaktır” paylaşamında bulundu.

 

DAHA FAZLA