Göçük altından 33 saat sonra kurtarılan mühendis hayatını kaybetti

Göçük altından 33 saat sonra kurtarılan mühendis hayatını kaybetti

Gaziantep’te, yapımına başlanan Akkent Camisi inşaatında çöken iskelenin altında kalan inşaat mühendisi Korkut Küçükcan, arama kurtarma çalışmalarının 33'üncü saatinde yaralı olarak kurtarılmasına rağmen hayatını kaybetti.

Gaziantep’te, merkez Şahinbey ilçesinde, Türkiye’nin 2’nci en büyük camisi olarak yapımına başlanan Akkent Camisi inşaatında çöken iskelenin altında kalan inşaat mühendisi Korkut Küçükcan’ın bulunması için başlatılan arama kurtarma çalışmaları bugün de devam etti. Yaklaşık 33 saattir aranan inşaat mühendisi Korkut Küçükcan’a yaralı olarak ulaşılsa da, hastane yolunda hayatını kaybetti.

Önceki gün 15.42'de meydana gelen olay sonrası başlatılan arama kurtarma çalışmalarının yaklaşık 33'üncü saatinde bulunan Küçükcan, ambulansla Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Tıp Fakültesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesine kaldırıldı.

Ekiplerin Küçükcan'ı kurtarmak için ellerinden gelen çabayı gösterdiğini ifade eden Hastane Başhekimi Doç. Dr. Suat Zengin, "Malumunuz yaklaşık yarım saat önce mühendisimiz bulundu. Kendisinin acile getirildiğinde ilk değerlendirmemizde vefatının üzerinden belirli bir süre geçtiğini düşünmekteyiz. Ama bu sürenin ne kadar olduğuyla ilgili konu, yarın adli tıpta yapılacak incelemeler sonucunda belli olacaktır. Başta ailesi ve yakınları olmak üzere tüm Gaziantep'in başı sağolsun" diye konuştu.