Göçük altında kalan maden işçisini banyoda yıkayıp, 'ağaçtan düştü' dediler!

Göçük altında kalan maden işçisini banyoda yıkayıp, 'ağaçtan düştü' dediler!

Zonguldak'ta ruhsatsız işletilen maden ocağında göçük altında kalarak yaralanan işçi, patronlar tarafından 'ağaçtan düştü' denilerek hastaneye kaldırıldı.

Zonguldak'ta merkeze bağlı Asma Mahallesi'nde ruhsatsız işletilen maden ocağında göçük altında kalarak yaralanan Hüseyin B. isimli işçi, maden ocağının sahibi olduğu iddia edilen A.A. ve babası D.A. tarafından 'ağaçtan düştü' denilerek hastaneye kaldırıldı.

Hastane yetkililerinin Hüseyin B.'nin tırnaklarında kömür tozuna rastlaması üzerine durum polise bildirildi. Soruşturmayı derinleştiren polis ekipleri, işçinin yakınlarının ifadesine başvurdu. Yakınlarının, Hüseyin B.'nin ruhsatsız maden ocağında çalıştığını bildirmesi üzerine A.A. ve babası D.A. gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerin ardından şüpheliler serbest bırakıldı.

Ayrıca, A.A. ve babası D.A.'nın, olayı örtbas etmek için Hüseyin B.'ye madenden çıkarıldıktan sonra banyo yaptırdıkları öne sürüldü.

İŞÇİNİN HAYATİ TEHLİKESİ SÜRÜYOR

Zonguldak Devlet Hastanesi'ndeki ilk müdahalesinin ardından Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi'ne sevk edilen maden işçisinin hayati tehlikesi sürüyor.

Öte yandan, Hüseyin B'nin özel bir maden ocağından emekli olduğu ancak geçim sıkıntısı nedeniyle ruhsatsız maden ocağında çalışmak zorunda kaldığı öğrenildi.

'ŞİKAYETÇİYİZ'

Hüseyin B.'nin kardeşi Erol B. gazetecilere verdiği demeçte, yeğeninin  kendisini aradığını söyleyerek, "Hastaneye gittiğimde 'ağaçtan düştü' diye rapor tutturmuşlar. Ben de madenci olduğum için ağaçtan düşmediğini anladım. Ağaçtan düşen bir insanın o kadar hasar alması mümkün değil. Karşı tarafı sıkıştırdığımızda yengemin yanına gelerek, 'El arabasıyla yuvarlandı, uçurumdan düştü, vagona kısıldı' gibi farklı farklı şeyler söylemişler" ifadelerini kullandı.

Farklı kişilerin yengesini ikna etmek için eve geldiğini aktaran Erol B. "Siz niye ağaçtan düştü demediniz de niye göçükte kaldı diyorsunuz?' şeklinde haber göndermişler. Sesimizi devlet büyüklerinin duymasını istiyoruz. Eve getirdiklerinde üstünü başını soyarak temizlemişler, elbiselerini de değiştirmişler. Temiz elbiselerle o şekilde getirmişler hastaneye. Delil bırakmamak ve 'ağaçtan düştü' süsü vermek için üzerini temizliyorlar. Evdeki koltukta kan izleri bile mevcut" dedi.

Gülhan B. ise, eşi Hüseyin B.'nin saat 11.30 gibi işe gittiğini söyleyerek, "Kızım bir süre sonra camdan görünce, 'Anne koş, babama bir şey olmuş.' dedi. Baktığımda eşimi sürükleyerek götürüyorlar. Eve girdiklerinde kollarını sildiler, yüzünü sildiler, ayağında çizmesi, pantolonu yoktu. Eşim yanındakine gözlerini dikerek, 'Ağabey yapma, ağabey yapma.' diyordu. Sorumlulardan şikayetçiyiz" diye konuştu.