‘Göcek ve Dalaman’da kaçak inşaat yapılıyor’

‘Göcek ve Dalaman’da kaçak inşaat yapılıyor’

Fethiye’nin Göcek Mahallesinde, Göcek ve Dalaman koylarını panoramik gören Taşbaşı mevkiindeki inşaatlar sürüyor. İnşaatların imar barışından çok daha sonra başlatıldığını söyleyen “Başka Göcek Yok” grubu yetkili kurumlara yaptığı ihbarlardan bir sonuç alamadıklarını ifade ederek konuyla ilgili açıklama yaptılar.

Fethiye’nin Göcek Mahallesinde, Göcek ve Dalaman koylarını panoramik gören Taşbaşı mevkiindeki inşaatların sürmesi üzerine Başka Göcek Yok grubu açıklama yaptı. Başka Göcek Yok grubunun yaptığı açıklamada "Yaptığımız ihbarlardan hâlâ bir sonuç alamadık. Resmi kurumdan gelen evrakta, 'ruhsatsız taş-duvar inşaatı' olarak 17.01.2019'da yasal işlem yapıldığı belirtilmekte. Halbuki 'o taş-duvar inşaatı' bütünüyle kaçak olarak inşa edilmeye çalışılan binanın kendisini oluşturuyor” dendi.

Sözcü'de yaynlanan habere göre Muğla'nın Fethiye ilçesi Göcek Mahallesi'nde, Göcek ve Dalaman koylarını panoramik gören Taşbaşı mevkiinde imar barışından çok daha sonra başlatıldığını iddia eden “Başka Göcek Yok” grubu önce Fethiye Belediyesi'ne ardından CİMER'e başvurarak konunun aydınlatılmasını istemişti. Grup ardından sosyal medyada da durumu aktarmış, kamuoyunu harekete geçmeye davet etmişti.

CİMER'e, 21 Ocak’ta Fethiye Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü müdür vekili Aylin Hepdizdar ve Belediye Başkanı adına Belediye Başkan Yardımcısı Güzide Özkaya imzalı yazıyla verilen yanıtta ise “İlgili başvuruda bahse konu; belediyemiz Göcek Mahallesinde, tapunun 3060 parsel sayılı taşınmaz üzerine ruhsatsız olarak Zeyit Aydınlı tarafından inşa edilmiş taş duvara, 17.01.2019 tarihinde 3194 sayılı İmar Kanununun 32. Maddesine istinaden yasal işlem yapılmış olup; diğer yasal işlemleri devam etmektedir” ifadeleri kullanıldı.

BU KAÇAK İNŞAATIN ACİLEN YIKILMASINI İSTİYORUZ

‘Başka Göcek Yok’ grubu bu yanıtın ardından yeni açıklama daha yaptı. Açıklamada “Hepimizin ortak değeri, doğal mirasımız Göcek-Özel Çevre Koruma Bölgesi'nde, ekte güncel fotoğrafı yer alan, doğa harikası mağara oyuklarının tepesinde, bütünüyle sıfırdan, İmar Barışı'ndan çok sonra başlayan, bütünüyle kaçak olarak inşası süren, bittiğinde bina olacağı belli olan, yasal işleme rağmen, yine de devam eden, bu kaçak-inşaatın acilen yıktırılmasını hem Fethiye Belediyesi ve hem de Muğla Valiliği'ne aracılığınızla hatırlatmak istiyoruz. Çünkü yaptığımız ihbarlardan hala bir sonuç alamadık. Resmi kurumdan gelen evrakta, “ruhsatsız taş-duvar inşaatı” olarak 17.01.2019’da yasal işlem yapıldığı belirtilmekte. Halbuki “o taş-duvar inşaatı”, bütünüyle kaçak olarak inşa edilmeye çalışılan binanın kendisini oluşturuyor” ifadelerine yer verildi.

DAHA FAZLA