Giresun'daki sel felaketinde can kaybı 12'ye yükseldi

Giresun'daki sel felaketinde can kaybı 12'ye yükseldi

Giresun'daki sel felaketinde kaybolan 6 kişiden birinin daha cansız bedenine daha ulaşılmasıyla hayatını kaybedenlerin sayısı 12'ye yükseldi.

Giresun'daki sel felaketinde kaybolan 6 yurttaş hala bulunamadı. Yurttaşları arama çalışmaları devam ederken arama kurtarma ekipleri Harşit Çayı'nda yoğunlaştı.

Öte yandan AFAD'ın koordinasyonunda Tirebolu ve Yağlıdere ilçeleri ile merkeze bağlı Çaldağ Köyü’nde de çalışmalar devam ediyor.

Arama çalışmalarına ilişkin açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, kayıpların bulunması için her türlü teknolojinin kullanıldığını belirtti. 

Dere yatağındaki yapılaşma ve ihmaller sonucu aşırı yağışların neden olduğu sel ve heyelanın felaketle sonuçlandığı bölgede iyileştirme çalışmaları da devam ediyor.

HAYAYINI KAYBEDENLERİN SAYISI 12'YE YÜKSELDİ

Giresun’da sel felaketinde kayıp olarak aranan 6 kişiden 1 kişinin daha cansız bedeni, arama kurtarma ekiplerince Doğankent ilçesinde dere yatağında bulundu. Kimliği henüz tespit edilemeyen kişilerin bulunmasıyla selde yaşamını yitirenlerin sayısı 12'ye yükselirken, 5 kişiyi arama çalışmaları da sürdürülüyor.

 

DAHA FAZLA