Giresun’da salgına rağmen Erdoğan mitingi

Giresun’da salgına rağmen Erdoğan mitingi

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, sel felaketinin vurduğu Giresun’da miting düzenledi. Koronavirüs salgınına rağmen yapılan mitingdeki kalabalık dikkat çekti.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sel felaketinin vurduğu Giresun’da miting düzenledi. 10 kişinin yaşamını yitirdiği ve birçok kişinin yaşamını yitirdiği kentte iş yerleri ve evler de zarar görmüştü.

Erdoğan’ın yine ‘müjdeler’ verdiği mitingdeki kalabalık dikkat çekti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın rutin açıklamalarında sözünü ettiği tedbirin söz konusu olmadığı alanda Erdoğan çay dağıttı.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

AFAD ve çeşitli bakanlıklarımız, yürütülen çalışmalar için Giresun'a 73,5 milyon lira ödenek göndermiştir.

Afet bölgesinde 43 bina yıkıldı. 94 bina ağır hasar gördü, 492 bina hafif hasar aldı. 

Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri'nin kullandırdığı krediler ötelendi. Esnaflarımıza yapılan çalışma ile 50 bin TL'ye kadar olan zararı hibe olarak verilecektir. Bunun ödemesi yok.

Ekonomik ve sosyal hayatın normale dönmesi için 100 bin TL'ye kadar kredi desteği devreye sokulmuştur.

Belediyelere 25 milyon hibe desteği sağlandı. Tarımsal Destek Ödemeleri erkene alındı. TMO fındık alım tarihini öne çekti. Üreticilerimizin ödemeleri aynı hafta içerisinde ödenecektir.

Bu dünya hepimize yetecek kadar büyük. Tabiattaki dere yatakları büyük yağışlar olduğunda kolayca akıp gidebilsin diye vardır. Biz tutup bu dere yataklarını evlerle, işyerleriyle, sahil yapılarıyla işgal edersek sel gelir bunları alıp götürür. Yaylaları betona boğarsak gün gelir bunun pişmanlığını da yaşarız. 

Önce plan yapılması, sonra buna göre altyapı yapılması gerekiyordu. Depremler bize yaptığımız işin yanlışlığını göstermiştir. 

TOKİ olarak konutlar, dükkanlar yapacağız. Çok yüksek yapmayacağız. Zemin artı 3, bilemedin 4 yapacağız. 

Bakıyorum bir tarafta zemin artı 3, yan tarafında zemin artı4-5 var. Bunlar plana uygun mu?

Dere yataklarını ıslah edeceğiz. Yıkımsa yıkım. İnşa ise inşa. İhya ise ihya onu da yapacağız.