Giresun’da açlık grevinde olanların koğuşuna baskın

Giresun’da açlık grevinde olanların koğuşuna baskın

Açlık grevi ve ölüm orucunda olan tutukluların koğuş, oda ve hücrelerine yönelik baskınlar bir çok cezaevinde devam ediyor.

Giresun E Tipi Cezaevi’nde 101 gündür açlık grevinde olan Aydın Oğuz, asker ve gardiyanların dün gece koğuşları basarak, kitap, dergi ve radyolarına el koyduğunu aktardı. Oğuz, “Sonu ne olursa olsun açlık grevleriyle tecridi kıracağız” dedi.

Giresun E Tipi Kapalı Cezaevi’nde 101 gündür açlık grevinde olan Aydın Oğuz annesiyle yaptığı telefon görüşmesinde cezaevindeki durumu anlattı. Morallerinin ve coşkularının yüksek olduğunu söyleyen Oğuz, açlık greviyle tecridi kırmakta kararlı olduklarını dile getirdi.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, gardiyan ve askerlerin dün gece kaldıkları koğuşları basarak kitap, dergi ve radyolarına el koyduğunu aktaran Oğuz, koğuş baskınından sonra kendisi ve bir arkadaşının kalp rahatsızlığından dolayı hastaneye kaldırıldıklarını söyledi. Tıbbi müdahale istemediklerinden dolayı tekrar cezaevine getirildiklerini belirten “Sonu ne olursa olsun açlık grevleriyle tecridi kıracağız. Şuanda tecrit kırıldı, fakat fiiliyatta da kırılması gerekiyor” dedi.