Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı, Rabia Naz'ın ölümüyle ilgili açıklama yaptı

Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı, Rabia Naz'ın ölümüyle ilgili açıklama yaptı

Savcılık, soruşturmanın devam ettiğini belirttiği açıklamasında, basında yer alan haberlerin yersiz olduğunu iddia etti.

Giresun'un Eynesil ilçesinde, intihar ettiği öne sürülerek dosyası kapatılmaya çalışılan Rabia Naz'ın ölümüyle ilgili kamuoyu yaratılmasının ardından Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı bir açıklama yaptı.

Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan, 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan'ın ölümüyle ilgili soruşturmanın halen Görele Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürüldüğünü, olayın aydınlatılması ve delil araştırmasının devam ettiğini öne sürdü.

OLAYI GÜNDEME GETİREN BASINI SUÇLADI

Alan, yaptığı yazılı açıklamada, Eynesil'de meydana gelen olayın basın tarafından manipüle edildiğini iddia etti.  Soruşturmaya müdahale edildiği ve dosyanın üstünün örtüleceği gibi yanlış ve maksatlı haberlerin kamuoyunu yanıltabileceğini öne süren Alan, soruşturmada bugüne kadar neden aşama kaydedilmediğine ise değinmedi.

Alan'ın açıklaması şöyle:

"Rabia Naz Vatan'ın ölümüyle ilgili soruşturma halen Görele Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülmekte olup, olayın aydınlatılması ve delil araştırmasına devam edilmektedir. Adli Tıp Kurumundan alınan raporlarda 'ölümün yüksekten düşmeye bağlı genel beden travması neticesinde meydana gelmiş olabileceği' yönünde mütalaa verilmiştir. Soruşturma kapsamında birçok kişi dinlenmiş, olay mahallinde keşif icra edilerek bilirkişi incelemesi yaptırılmıştır. Küçük Rabia'nın ölümüyle ilgili intihar ve yüksekten düşme dahil her türlü ihtimal titizlikle araştırmaya devam edilmekte olup, yargı delillere ve oluşacak vicdani kanaatine dayalı olarak kararını verecektir."

NE OLMUŞTU?

12 Nisan 2018 tarihinde evinin önünde yaralı bulunan, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Rabia Naz Vatan'ın ölümünün ardından babası,görgü tanıklarının ifadesine dayanarak, Rabia Naz'a siyah bir doblo aracın çarptığını ve bu aracın da AKP'li Belediye Başkanı'nın yeğeninin ustasına ait olduğunu söyledi. Baba Vatan, yaptığı açıklamada, delillerin karartılmaya çalışıldığını, İlçe Emniyet Müdürü'nün dahi kendisini tehdit ettiğini söyledi.