Gıdaya Büyük Zam Yolda!

Gıdaya Büyük Zam Yolda!

Kriz, gün geçtikçe vatandaşın ekonomisi üzerindeki etkisini arttırmaya devam ediyor. Gıda sektöründen yapılan açıklamalarda, bu durumun gelecek dönemde daha yakıcı hale geleceğinin işaretleri verildi.

Gıdaya önümüzdeki aydan itibaren büyük zam geliyor. Sektörden Konya ilişkin yapılan açıklamalarda, enflasyonun etkilerinin bu alanda gelecek dönemden itibaren daha net görüleceği belirtildi.

Dünya gazetesinden İmam Güneş’in haberine göre, Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı ve Seyidoğlu Gıda Genel

Müdürü Mehmet Göksu, özellikle Yİ-ÜFE'deki artışın yüksek olduğuna ve pazara henüz yansımadığına dikkat çekti. Buradaki zammın kendisini gelecek ay göstereceğini belirten Göksu, "Yüksek kur ihracata teşvik ediyor" dedi.

KADEMELİ OLARAK ARTACAK

Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis ise henüz raflara yansımamış zamların bulunduğuna değindi. Reis, üretici fiyatlarının yüksek olmasından kaynaklı, raf fiyatlarının kademeli olarak artacağını ifade etti.

MEVCUT FİYATLAR ASGARİYMİŞ!

Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu (TGDF) Genel Sekreteri İlknur Menlik de açıklanan son verilerin, gıda ve içecek sanayinin, üretici fiyatlarındaki artışları, ürün fiyatlarına birebir yansıtmadığını ortaya koyduğunu söyledi. Menlik, "Türkiye gıda sektörü olarak maliyetlerimiz çok yüksek oranlarda artış gösterirken, fiyat artışlarını asgari düzeyde tuttuk" dedi.
 

DAHA FAZLA