Gezi'yi mumla arayacaksınız: AKP suç örgütünü halk alaşağı edecek

Gezi'yi mumla arayacaksınız: AKP suç örgütünü halk alaşağı edecek

TİP Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay, Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşma sebebiyle ak troller ve AKP'nin medyadaki tetikçileri tarafından hedef gösterilmesine ilişkin İleri Haber'e konuşarak "AKP suç örgütünü halk alaşağı edecek" dedi.

İzel Sezer - @izelsezer

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay, 14 Kasım'da Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşma sebebiyle AKP'nin medyadaki tetikçileri ve ak troller tarafından Twitter'da hedef gösterilmesine ilişkin İleri Haber'e konuştu.

Ekonomik krizin emekçilere etkisine ilişkin 6 gün önce yaptığı Genel Kurul konuşmasında AKP sıralarına dönerek dünyanın birçok yanındaki halk direnişlerini işaret eden ve "Bu halk sizi iktidardan indirecek ama o gün emin olun, Gezi'yi mumla arayacaksınız" diyen Atay, sosyal medya platformu Twitter üzerinden ak troller ve yandaş medya tarafından "devleti tehdit ettiği" ve "darbe tehdidinde bulunduğu" iddiasıyla hedef gösterildi.

Gazetemize konuşan Atay,  "Genel Kurul'da yaptığım konuşmada özellikle son zamanlarda artan intiharlardan, derin ekonomik krizden ve halkın dayanma gücünün de sabrının da kalmadığını belirttim" dedi. 

'HALK, AKP'Yİ ALAŞAĞI EDECEKTİR'

Yine aynı şeyleri söylediğini ifade eden TİP Milletvekili, "Asıl güç halktır ve halk AKP’yi de, AKP’nin kurduğu bu düzeni de alaşağı edecektir. Buna ne AKP’nin sahip olduğu kolluk gücü, ne de elinde tuttuğu medya ve trollerle yarattığı 'AKP milettir, devlettir' algısı engel olabilir" şeklinde konuştu.

'AKP DEVLETİN TÜM KADEMELERİNİ ELİNDE TUTMAYA ÇALIŞAN BİR SUÇ ÖRGÜTÜDÜR'

"AKP devletin tüm kademelerini elinde tutmaya, iktidarını; toplumun her kesimini ayrıştırarak ve zor kullanarak ayakta tutmaya çalışan bir suç örgütüdür" diyen Barış Atay, halkın bir noktada bu yapıya dur diyeceğini vurguladı.