Gezi'deki palalı saldırgan tutuklandı

Gezi'deki palalı saldırgan tutuklandı

Haziran Direnişi sırasında Taksim’de halka pala ile saldıran ve bir kadına tekme atan Sabri Çelebi, Libyalı bir işadamını tehdit etmek suçundan tutuklandı.

Haziran Direnişi sırasında Taksim Talimhane’de yurttaşlara pala ile saldıran ve bir kadına tekme atan Sabri Çelebi, Libyalı bir işadamını tehdit etmek suçundan 2 kişiyle birlikte tutuklandı.

Libyalı işadamı, geçen hafta savcılığa başvurarak Sabri Çelebi tarafından tehdit edildiğini bildirdi. Şikâyet dilekçesinde Sabri Çelebi ile gece kulübünde tanıştığını anlatan işadamı, “Samimiyetimiz artınca, Dubai’den lüks araç getirmemi istedi. Ben de Dubai’de Lincoln marka aracı getirdim. 110 bin dolara anlaştık. Ancak bir süre sonra bana parayı vermedi. Sonra beni tehdit ederek araca el koydu” dedi.

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Bunun üzerine başlatılan inceleme sonucu şikayet edilen kişinin Gezi Parkı direnişine destek eylemleri esnasında halka ‘pala’ ile saldıran Sabri Çelebi olduğu ortaya çıktı.

Soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonla, Sabri Çelebi ile tehdit ve el koyma iddialarına karıştığı belirlenen 2 kişi daha gözaltına alındı. Lincoln marka araca da el konuldu. Habertürk’ten Veysel Sarıboğa’nın haberine göre emniyette suçlamaları kabul etmeyen Çelebi, Libyalı işadamını tehdit etmediğini söyledi. Yapılan soruşturmanın ardından Çelebi ile 2 kişi İstanbul Adalet Sarayı’na gönderildi. Savcının tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk ettiği 3 kişi, mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

27 YIL HAPİS İSTENMİŞTİ

Haziran Direnişi’nde Taksim Talimhane’de elindeki palayı etrafa sallaması, bir kadına tekme atması ve emniyet müdürünü elinden yaralamasıyla gündeme gelen ‘Palalı’ Sabri Çelebi, yakalanıp serbest bırakılmıştı. Palalı hakkında itiraz üzerine yakalama kararı çıkarılmış, 1.5 ay sonra Türkiye’ye dönen Çelebi, yeniden serbest bırakılmıştı.

Soruşturma kapsamında Çelebi hakkında dava açıldı. Çelebi için ‘emniyet müdürünü elinden yaralama’, ‘bir kadına tekme ile vurmak suretiyle kasten yaralama’, ‘görevli memura direnme’, ‘memura karşı silahla (bıçakla) yaralama’ suçlarından 27 yıla kadar hapis istendi. Çelebi’nin davası 3 yıldır sürüyor. Çelebi, yine Haziran Direnişi’nde bir kadını yaralamaktan yargılanıp 9 bin TL para cezasına çarptırılmıştı.